Grad

REKONSTRUKCIJA LAPADSKE OBALE Objavljena javna nabava za nabavu i ugradnju urbane opreme

Lapadska obala naslovna

Grad Dubrovnik pokrenuo je danas postupak javne nabave za nabavu i ugradnju urbane opreme, u sklopu projekta izvođenje radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale (II., III. i IV. faza izgradnje).

Naime, uz novu prometnu regulaciju i izgradnju obalne konstrukcije, projektnim rješenjem posebna pažnja je posvećena uređenju kojim će se stvoriti ugodan prostor za aktivnosti na otvorenom, uz uvažavanje vrijednost kulturno-povijesnih naslijeđa u zoni obuhvata. Urbano komunalno uređenje buduće obalne šetnice obuhvatit će nabavu i ugradnju stupova javne rasvjete, autobusnih nadstrešnica, polera za privez brodova, kao i nabavu i ugradnju pametnih klupa te hortikulturno uređenje obuhvata. Kamenim dijelom šetnice protezat će se pješačko-biciklistička staza te će se formirati drvoredi s klupama za sjedenje u sjeni stabala.

Radovi na rekonstrukciji i proširenju Lapadske obale napreduju u skladu s usvojenim dinamičkim planom, a završetak projekta očekuje se u studenom 2023. godine, navode iz Grada Dubrovnika. U tijeku su radovi na proizvodnji i ugradnji armirano-betonskih zavjesa, zatim radovi na polaganju kolektora oborinske odvodnje u tupu buduće prometnice, ugradnje kamene obloge na obalnom zidu te su započeli i radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava. Prema dinamičkom planu, radovi na polaganju instalacija niskonaponske i telekomunikacijske mreže, trebali bi započeti kroz dva tjedna.

Podsjetimo, rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale (II, III i IV faza izgradnje) kapitalna je investicija od javnog interesa koje ujedno predstavlja najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina. Investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, a u potpunosti je financirana izvanproračunski, europskim i nacionalnim sredstvima. Po završetku projekta povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist