Grad

REAKCIJA SANITATA NA DANAŠNJU KONFERENCIJU ‘Želimo demantirati sve lažne navode’

REAKCIJA SANITATA NA DANAŠNJU KONFERENCIJU 'Želimo demantirati sve lažne navode'

Posljednji put ćemo komentirati netočne navode koje uporno plasira predsjednica Društva za zaštitu životinja Dubrovnik Anica Sambrailo. Pritom apeliramo na dubrovačku javnost da ne nasjeda na izrečene laži i obmane – ovim riječima započinje današnje priopćenje tvrtke Sanitat Dubrovnik, koji su reagirali na danas održanu konferenciju za medije Društva za zaštitu životinja Dubrovnik.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:
”Postupno izmještanje pasa iz ilegalnog azila na Žarkovici u odobrena skloništa u Hrvatskoj nije odluka tvrtke Sanitat niti Grada Dubrovnika, već je postupak koji je Rješenjem iz lipnja 2015. naložila Služba veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Isto tako želimo demantirati sve lažne navode da Grad ne brine o životinjama na Žatkovici putem priložene dokumentacije kojom dokazujemo da je obavljeno cijepljene i čipiranje svih pasa. Osim toga, prilažemo i dokaz kako je Grad Dubrovnik samo u ovoj godini na hranu za pse izdvojio 404.311,58 kuna, a do kraja godine taj iznos će se popeti na 450.000 kuna. Ukupno na hranu za pse do sada je izdvojeno više 4 milijuna kuna.

Do izgradnje novog gradskog skloništa životinje će se i dalje smještati u odobrena skloništa koja će brinuti o njima ili ih udomljavati. Kako smo još 16. prosinca izvijestili putem priopćenja Grada Dubrovnika odgovorne osobe odobrenih skloništa pod materijalnom i kaznenom odgovornošću potvrdit će da se preuzete životinje neće eutanazirati protekom zakonskog roka od 60 dana, nego da se premještaju s isključivom svrhom udomljenja o čemu će Sanitatu biti dostavljati dokazi.

Primjer zapisnika kojeg će sutra potpisati svi predstavnici odobrenih skloništa također se nalazi u privitku.
Još jednom podsjećamo da je Grad Dubrovnik započeo proces izgradnje vlastitog skloništa za životinje za koje se planira da će biti izgrađeno i registrirano do ljeta 2016. Sklonište će biti dovoljnog kapaciteta za potrebe napuštenih životinja s područja Grada.
S poštovanjem,

Direktor
Vedran Kunica, mag.ing.maricult.”

Zarkovica – dokumenti

Zarkovica – zapisnik o preuzimanju

Zarkovica – Ponuda za cijepljenje i mikročipiranje

Zarkovica – nabavka hrane za pse

Zarkovica – izvještaj o cijepljenju pasa

 

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist