Grad

REAKCIJA GRADA NA IZJAVE SUĐURĐANA ‘Cilj je kvalitetno planirati prostor u kojem živimo!’

Iz Grada Dubrovnika reagirali su na današnji medijski istup dijela mještana Suđurđa, a na temu Prijedloga Urbanističkog plana uređenja naselja Suđurađ. Ističu kako se Urbanistički plan uređenja naselja Suđurađ izrađuje sukladno Zakonu o prostornom uređenju i Prostornom planu uređenja Grada Dubrovnika.

-Grad Dubrovnik je s izuzetnom pažnjom pokrenuo postupak izrade ovog plana te su radi dobivanja što kvalitetnijeg rješenja izrađene i tri stručne podloge. O Prijedlogu plana održana je javna rasprava u trajanju od 30 dana, a javni uvid i javno izlaganje su organizirani sukladno dogovoru s tajnikom mjesnog odbora te protuepidemiološkim mjerama. Već tijekom javnog izlaganja pozitivno je odgovoreno na pojedine primjedbe kao što su npr. parking na privatnoj parceli i trafostanica, za koju je potvrđeno da se potkrala greška – navode iz gradske uprave te dodaju kako iznesene navode o proširenju građevinskog područja, nise točne.

-Naime, građevinsko područje naselja Suđurađ planirano je u navedenom obuhvatu još od 2005. godine te se sukladno Zakonu ne može proširiti urbanističkim planom uređenja nego se obuhvat istog planira isključivo u skladu s Prostornim planom uređenja Grada Dubrovnika. Također, u odnosu na PPU, odredbe za provedbu su planirane strože – kazali su.

Što se tiče luke nautičkog turizma u sklopu koje je i benzinska pumpa, javnosti su date, kako kažu, na razmatranje dvije varijante, a sve kako bi upravo stanovnici odlučili koju varijantu žele, jer javna rasprava o prijedlogu plana upravo i služi tome kako bi se prijedlozi raspravili te kako bi se u konačnici došlo do što kvalitetnijeg planskog rješenja u datim zakonskim i prostorno-planskim okvirima.

-Trenutno su u obradi sve primjedbe koje su zaprimljene tijekom javne rasprave, a Izvješće o javnoj raspravi se izrađuje te će isto biti javno objavljeno. Ovom prilikom Grad Dubrovnik zahvaljuje svim sudionicima javne rasprave na njihovim primjedbama i korisnim informacijama uz napomenu da će Grad u potpunosti poštovati stav mjesnog odbora. Kvalitetno planirati prostor u kojem živimo, zajednički nam  je cilj! – rekli su.

Pročitajte još

Dubrovačka TZ zapčela promotivnu kampanju na američkom tržištu

Dulist

Grad financira uređenje i opremanje ordinacije te stana koločepske liječnice

Dulist

U četvrtak počinju tribine ‘Ususret sv. Vlahu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija