Crna kronika

RAZRIJEŠENE TRI KRAĐE Rumunji ‘opelješili’ butigu i provalili u stan, Makedonac ukrao biciklu

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su tri odvojena kriminalistička istraživanja kojim su razriješena dva kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe.
Prvo kazneno djelo krađe se dogodilo sredinom kolovoza ove godine kada je otuđena skupocjena bicikla iz Ulice branitelja Dubrovnika. Bicikla je pronađena i vraćena vlasniku, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je biciklu, čija je vrijednost procijenjena na 700 eura, otuđio 22-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije koji je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Drugim kriminalističkim istraživanjem je razriješeno kazneno djelo krađe 1.700 eura iz metalnog sefa trgovine poznatog trgovačkog lanca koja se nalazi na području Dubrovnika. Novac je otuđen u večernjim satima 22. kolovoza, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su ga otuđili državljani Rumunjske i to dvije ženske osobe u dobi od 53 i 28 godina i muška osoba u dobi od 39 godina.

Spomenuti državljani Rumunjske u dobi od 39 i 53 godine se sumnjiče i za kazneno djelo teške krađe počinjeno krajem kolovoza ove godine na način da su, za vrijeme odsutnosti ukućana, provalili u obiteljski stan u Ulici Andrije Hebranga i iz njega otuđili zlatni nakit, novac i parfeme.

Budući su spomenuti državljani Rumunjske nakon počinjenja navedenih kaznenih djela napustili područje Republike Hrvatske za njima je raspisana potraga, dok je o svemu utvrđenom obavješteno nadležno državno odvjetništvo u Dubrovniku.

Pročitajte još

PROMETNA U NAZOROVOJ Automobil udario pješaka na pješačkom prijelazu

Dulist

UŽAS U ISTRI Ovaj čovjek nagovara djecu da uđu u njegov automobil

Dulist

OSUMNJIČEN PREDSJEDNIK UDRUGE Potrošio 12 tisuća eura za sebe, umjesto za skrb o životinjama

Dulist