Aktualno

RAZRADA PROJEKTA Imperijal se mora obnoviti uz poštivanje kulturnog dobra

RAZRADA PROJEKTA Imperijal se mora obnoviti uz poštivanje kulturnog dobra

Investitori obnove tvrđave Imperijal na Srđu određene problematične prijedloge iz idejnog rješenja moraju uskladiti s konzervatorskim smjernicama. Jedan je od zaključaka jučerašnjeg sastanak radnog tima Ministarstva kulture s predstavnicima projektanata, investitora i dubrovačkih konzervatora.

Kako sitiču iz Ministarstva kulture, razmatrano je očitovanje Konzervatorskog odjela u Dubrovniku u odnosu na konzervatorsku studiju i prijedlog idejnog rješenja obnove tvrđave. Očitovanjem se, dakle, prihvaća konzervatorska studija te se ukazuje na određene problematične prijedloge iz idejnog rješenja koje je potrebno uskladiti s konzervatorskim smjernicama.

Zaključeno je i da je potrebna daljnja suradnja na razradi projekta kako bi se tvrđava Imperijal obnovila i prezentirala uvođenjem novih sadržaja uz poštivanje kulturnog dobra kao resursa i očuvanje bitnih spomeničkih svojstava ovog značajnog graditeljskog sklopa.

Taj je zaključak prihvaćen od svih sudionika sastanka te će se u najskorije vrijeme održati radni sastanak između nadležnih konzervatora i projektanta.

Pročitajte još

A BILE SU 40 KUNA Prve trešnje na virtualnoj placi i do 10 eura! Je li to realna cijena?

Dulist

NAKON TARIKA Lejla Filipović odgovorila hejterima na kritike u ‘Zvijezde pjevaju’

Dulist

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist