Kultura

RASPRODAN DVOR Maestralna izvedba Rapsodije u plavom

RASPRODAN DVOR Maestralna izvedba Rapsodije u plavom

Jedna od najtraženijih hrvatskih glazbenica u inozemstvu, Martina Filjak, nastupila je u petak s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem južnokorejskog dirigenta TaeJung Leeja.

Knežev dvor bio je rasprodan do posljednjeg mjesta, a mnogobrojna publika imala je priliku pijanisticu poslušati u omiljenom djelu Georgea Gershwina, Rapsodiji u plavom.

‘Živopisna i privlačna scenska prisutnost’, ‘snalažljivost tehnike i prirodnost muzikalnosti’, ‘Pijanistica vrijedna pozornosti’, neki su od opisa pijanistice Martine Filjak u The New York Timesu, a svoj talent pokazala i na koncertu i uvjerila dubrovačku publiku zašto slovi za jednu od najdarovitijih hrvatskih glazbenica nove generacije te zašto se piše o njoj kao ‘umjetnici galvanizirajuće snage’ s ‘magnetskom scenskom prisutnosti’.

Publika je također imala priliku čuti djela Fauréa (‘Palleas et Melisande’, suita) i Bizeta (‘Carmen’, suita br. 1), a dirigent TaeJung Lee, koji ima reputaciju inspirativnog, talentiranog mladog glazbenika također je dobio dugi pljesak i ovacije od strane publike.

Sljedeći koncert 6. Međunarodnog glazbenog festivala dubrovnik je u utorak, 11. rujna kada slijedi nastup ruskog virtuoza Dmitrija Sinkovskog i Gudačkog sastava DSO-a s Vivaldijem Četiri godišnja doba.

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

‘JELA MOJE BABE’ Umjetnica Andrea Vukoja Prce vodit će dječju likovnu radionicu

Dulist

VELIKI MALI ČUVARI PRIRODE Izložba o pčelama u Ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Dulist

VEČERAS Predstavljanje knjige o dubrovačkom biskupu Josipu Mariji Careviću

Dulist