Grad

Raspisan natječaj za učeničke i studentske stipendije

Raspisan natječaj za učeničke i studentske stipendije

Grad Dubrovnik i ove godine raspisuje natječaje za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020/2021.

Natječaji se raspisuju u pet kategorija: za nadarene studente, za deficitarna zanimanja, za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja, za učenike i studente koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata te za studente koji su osobe s invaliditetom. Grad Dubrovnik će za akademsku godinu 2020./2021. dodijeliti 22 studentske stipendije nadarenim studentima i to 10 stipendija u području prirodnih, tehničkih i biotehničkih znanosti te području biomedicine i zdravstva, 10 stipendija u području društvenih i humanističkih znanosti i konačno 2 stipendije u umjetničkom području.

Grad Dubrovnik će također dodijeliti 8 stipendija učenicima i 13 stipendija studentima u deficitarnim zanimanjima te 6 učeničkih i 10 studentskih stipendija učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Stipendije će se za školsku, odnosno akademsku godinu 2020./2021. dodijeliti i učenicima i studentima koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata te studentima koji su osobe s invaliditetom.

Iznosi učeničkih stipendija kreću se od 500,00 kuna mjesečno za učenike koji se školuju u Dubrovniku do 1000,00 kuna, koliko će se mjesečno isplaćivati učenicima s mjestom obrazovanja izvan Dubrovnika. Studentske stipendije iznose 800,00 kuna mjesečno za studiranje u Dubrovniku odnosno 1.500,00 kuna mjesečno za studente koji studijske programe prolaze izvan Dubrovnika. Stipendije se ne isplaćuju za mjesece srpanj i kolovoz.

Svi detalji natječaja, uvjeti i kriteriji te način prijave s potrebnim obrascima dostupni su na stranici nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika te na službenoj stranici Grada Dubrovnika pod rubrikom Natječaji.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist

(FOTO/VIDEO) SVAKA ČAST GROFOVI! Pogledajte detalje zahtjevnog pothvata na Golubovom kamenu

Dulist