Grad

RASPISAN JE NATJEČAJ! Koja će knjižara doći na mjesto Algoritma?

RASPISAN JE NATJEČAJ! Koja će knjižara doći na mjesto Algoritma?

Zaklada Blaga djela raspisala je javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na adresi Placa br. 8, za obavljanje isključivo knjižarske djelatnosti. Podsjetimo, radi se o prostoru o kojem je DuList u više navrata pisao – bivšem Algoritmu.

Budući korisnik ovog impresivnog postora, koji se proteže na 105,74 metara četvornih korisne površine, potpisat će sa Zakadom ugovor na pet godina. Početni iznos zakupnine za navedeni poslovni prostor iznosi 50 tisuća kuna mjesečno, uvećano za odgovarajuću stopu PDV-a.

 

O natječaju više potražite ovdje, a Upravno vijeće Zaklade izabrat će, sukladno odredbama Pravilnika Zaklade i ovog natječaja, najpovoljniju ponudu, s tim da će na taj izbor utjecati i spremnost ponuditelja o preuzimanju dijela ili cijelog dugovanja ranijeg zakupca ‘Algoritam’ d.o.o. prema Zakladi, a na osnovi ranije zaključenog ugovora o zakupu.

O visini dugovanja Algoritma d.o.o. ponuđači se mogu informirati u službenim prostorijama Zaklade, Kovačka 1, svakog radnog dana za vrijeme trajanja natječaja, u vremenu od 9 do 12 sati. Podaci o visini dugovanja «Algoritma» d.o.o. čine poslovnu tajnu, pa se svaki ponuđač koji dobije te podatke, obvezuje da ih neće iznositi ili na drugi način učiniti dostupnim trećim osobama. U protivnom, odgovara za svaku štetu koja bi mogla nastati zbog povrede poslovne tajne.

Neće se razmatrati nepravodobne i nepotpune ponude, kao ni ponude sudionika koji nisu podmirili sve svoje dospjele novčane obveze prema Zakladi, državi, Gradu Dubrovniku i jedinicama lokalne samouprave u kojoj imaju sjedište ili prebivalište.

Poslovni prostor daje se u zakup u zatečenom stanju bez inventara i opreme. Sudionici natječaja mogu pregledati oglašeni prostor uz prethodni dogovor na tel. 020/321-606. Oni će biti će pisanim putem obaviješteni o rezultatima natječaja i izboru najpovoljnijeg ponuditelja. Odluka Upravnog vijeća o izboru najpovoljnijeg sudionika natječaja je konačna.

Sudionik natječaja koji je izabran kao najpovoljniji ponuditelj obvezan je, u roku od 8 (osam) dana od prijema obavijesti o konačnom izboru, zaključiti sa Zakladom ugovor o zakupu i u istom daljnjem roku uplatiti razliku do ugovorene zakupnine za dospjele obveze.

Ukoliko izabrani ponuditelj ne zaključi ugovor u naznačenom roku, smatrat će se da je odustao od ugovora, a jamčevina mu neće biti vraćena, dok će se ugovor zaključiti sa sljedećim najpovoljnijim ponuditeljem.
Sudionicima natječaja koji ne dobiju u zakup predmetni poslovni prostor jamčevina se vraća u uplaćenom iznosu, najkasnije u roku od 8 dana od donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja.

Izabrani ponuditelj – zakupac je obvezan uručiti Zakladi bankovnu garanciju «na prvi poziv» u visini tromjesečne zakupnine ili deponirati kod zakupodavca tromjesečnu zakupninu, kroz cijelo vrijeme trajanja ugovora o zakupu, kao instrument osiguranja plaćanja dospjele zakupnine, zateznih kamata i troškova koji mogu nastati zbog prisilne naplate potraživanja.

Zaklada Blaga djela, napomenuli su na kraju natječaja, zadržava pravo ne prihvatiti ni jednu ponudu sudionika u natječaju, bez obrazloženja.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist