Grad

Raguž: ‘Kružna putovanja mogla bi uskoro početi. Najave su za sada dobre’

Godina 2020. je iza nas. Naši sugrađani složit će se kako je bila prepuna izazova i događanja, uspona i padova, a pandemija koronavirusa odrazila se na svaki segment našeg života. Bili pojedinci ili poslovni subjekti, svi zbrajamo postignute rezultate koji su uslijed izostanka turističke sezone znatno skromniji nego dosadašnjih godina. Kako je ona protekla u Luci Dubrovnik, za DuList ispričao je predsjednik Uprave Željko Raguž.

– Okolnosti poslovanja društva LUKA DUBROVNIK d.d. ove godine uvelike su se promijenile. Nakon rekordne 2019. očekivalo se da će takva biti i 2020., ali svijet je zatekla pandemija COVID 19 koja je za posljedicu imala potpuni zastoj mnogih privrednih grana, a od kojih su se najveće negativne posljedice osjetile u turizmu i vezanim industrijama. Moramo naglasiti činjenicu da je tržište kružnih putovanja u potpunosti zaustavilo sve aktivnosti. Ono što je obilježilo poslovanje našeg Društva u ovo izazovno vrijeme je dolazak i duži ostanak jahti što upućuje na činjenicu da je Dubrovnik prepoznat i cijenjen također kao nautička destinacija.

Prihodi su nam i u 2020. veći od rashoda što znači da smo samoodrživi i bez kruzera. U ovakvim okolnostima mogu slobodno reći da smo napravili čudo te ovim putem želim se posebno zahvaliti svim radnicima Društva jer bez njih ovo ne bi uspjeli. Društvo će, prema preliminarnim procjenama, kraj godine dočekati u blagom plusu što u ovim uvjetima za mene predstavlja značajan uspjeh.

Točna predviđanja za sezonu 2021. u ovom trenutku ne možemo dati s obzirom na to da sve ovisi o načinu, brzini cijepljenja, procijepljenosti kao i spremnosti kompanija za početak kružnih putovanja. Kriza izazvana korona virusom zasigurno je ostavila mnoge posljedice na brojne kompanije, ali siguran sam da su mnoge spremno dočekale ovu zdravstvenu i financijsku krizu, isto tako prilagodile plan putovanja svim epidemiološkim mjerama i da će uskoro započeti s kružnim putovanjima. Najave dolaska brodova su za sada dobre te se nadamo da će tako i ostati – zaključio je Raguž.

Pročitajte još

UPUĆEN JAVNI POZIV SVIM ŠKOLAMA U studenom se dodjeljuje novo godišnje priznanje ‘Imperijal’

Dulist

‘Ne možemo cijeli hrvatski turizam gledati kroz prizmu Istre. Dubrovnik je u znatno drukčijem položaju’

Dulist

Stanovi za mlade u Mokošici ‘zapeli’ na pravilniku Ministarstva financija koji se mora promijeniti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija