Aktualno

RADOVI NISU VIŠE PREPREKA, NO JE LI KONCESIJA? Uskoro se otvara pumpa na Orsanu!

ina pumpa orsan 1

Maloprodajno mjesto INA Dubrovnik-Orsan bilo je zatvoreno zbog odvijanja radova u neposrednoj blizini koji su ugrožavali siguran rad. Po završetku radova, ponovno su se ostvarili uvjeti za siguran nastavak rada maloprodajnog mjesta te je INA u postupku priprema za skoro otvaranje – kratak je odgovor INA-e na pitanje kad će se konačno otvoriti benzinska postaja na Orsanu, a sve zbog brojnih, posebno lokalnih plovila koja su se gorivom opskrbljivala upravo na tom mjestu.

‘To je sramotno’

No, najgore je što trenutno u dubrovačkom akvatoriju za natankati barku postoji samo jedno mjesto – ono u Komolcu. Ipak, ako ste kojim slučajem na Dan državnosti, iza 13 sati poželjeli natočiti gorivo u barku, to vam nije pošlo za rukom. Naime, jedina trenutno otvorena pumpa na kojoj se plovila mogu opskrbiti gorivom blagdanima radi od 7 do 13 sati. I ne samo blagdanima, već i subotom i nedjeljom. Problem je to na koji je nedavno upozorio i čelnik DUSTRA-e Željko Raguž.

—Turistički smo grad i veliki broj i domaćih i stranih turista dolazi s brodicama. Sramotno je da se ljudi nemaju gdje natankati – rekao je vijećnik te naglasio kako pumpna stanica na Orsanu ne radi, dok ona u marini u Komolcu subotom, nedjeljom i blagdanima radi samo od 7 do 13 sati.

— To je mrlja i jako ružno izgleda da se ne možete natankati iza 13 sati – rekao je Raguž te naglasio kako je ta pumpa u Komolcu mnogima i daleko.

Batahovina rješava stvar

S njim se složio gradonačelnik.

—Pitanje opskrbe gorivom jedno je od gorućih pitanja i jedna pumpa na Orsanu nije bila dovoljna za rješavanje tog problema – smatra gradonačelnik, koji je rekao kako radovi na Lapadskoj obali više ne predstavljaju smetnju INA-i za ponovno otvaranje pumpe na Orsanu, koja je zbog njih bila privremeno zatvorena. No, INA mora riješiti i pitanje koncesije.

— Najčudnija stvar je da INA nije imala niti koncesiju. Koliko sam upoznat, INA rješava to pitanje kako bi nastavila rad na tom području jer ih u ovom trenutku ništa ne omogućava. Naši radovi na Lapadskoj obali im više nisu smetnja te mogu izvršavati svoje poslove, ali trebaju regulirati pitanje koncesije – rekao je gradonačelnik u odgovoru vijećniku Ragužu.

Posebno se dotaknuo buduće benzinske postaje na Batahovini, za koju je Lučka uprava Dubrovnik dodijelila koncesiju.

—Tu je rješenje svih problema. To je puno bolja i kvalitetnija lokacija od Orsana koja treba ostati jer je bitna radi manjih plovila – zaključio je gradonačelnik.

Iz INA-e se u odgovoru na upit DuLista nisu željeli osvrnuti na koncesiju. Pitali smo između ostaloga, a sve tragom gradonačelnikovih riječi, rješava li se to pitanje trenutno i na koji način te je li koncesija prepreka za ponovno otvaranje ove benzinske postaje.

Iz tiskanog izdanja od 31. svibnja 2023.

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist