Aktualno

RADOVI NISU VIŠE PREPREKA, NO JE LI KONCESIJA? Uskoro se otvara pumpa na Orsanu!

RADOVI NISU VIŠE PREPREKA, NO JE LI KONCESIJA? Uskoro se otvara pumpa na Orsanu!

Maloprodajno mjesto INA Dubrovnik-Orsan bilo je zatvoreno zbog odvijanja radova u neposrednoj blizini koji su ugrožavali siguran rad. Po završetku radova, ponovno su se ostvarili uvjeti za siguran nastavak rada maloprodajnog mjesta te je INA u postupku priprema za skoro otvaranje – kratak je odgovor INA-e na pitanje kad će se konačno otvoriti benzinska postaja na Orsanu, a sve zbog brojnih, posebno lokalnih plovila koja su se gorivom opskrbljivala upravo na tom mjestu.

‘To je sramotno’

No, najgore je što trenutno u dubrovačkom akvatoriju za natankati barku postoji samo jedno mjesto – ono u Komolcu. Ipak, ako ste kojim slučajem na Dan državnosti, iza 13 sati poželjeli natočiti gorivo u barku, to vam nije pošlo za rukom. Naime, jedina trenutno otvorena pumpa na kojoj se plovila mogu opskrbiti gorivom blagdanima radi od 7 do 13 sati. I ne samo blagdanima, već i subotom i nedjeljom. Problem je to na koji je nedavno upozorio i čelnik DUSTRA-e Željko Raguž.

—Turistički smo grad i veliki broj i domaćih i stranih turista dolazi s brodicama. Sramotno je da se ljudi nemaju gdje natankati – rekao je vijećnik te naglasio kako pumpna stanica na Orsanu ne radi, dok ona u marini u Komolcu subotom, nedjeljom i blagdanima radi samo od 7 do 13 sati.

— To je mrlja i jako ružno izgleda da se ne možete natankati iza 13 sati – rekao je Raguž te naglasio kako je ta pumpa u Komolcu mnogima i daleko.

Batahovina rješava stvar

S njim se složio gradonačelnik.

—Pitanje opskrbe gorivom jedno je od gorućih pitanja i jedna pumpa na Orsanu nije bila dovoljna za rješavanje tog problema – smatra gradonačelnik, koji je rekao kako radovi na Lapadskoj obali više ne predstavljaju smetnju INA-i za ponovno otvaranje pumpe na Orsanu, koja je zbog njih bila privremeno zatvorena. No, INA mora riješiti i pitanje koncesije.

— Najčudnija stvar je da INA nije imala niti koncesiju. Koliko sam upoznat, INA rješava to pitanje kako bi nastavila rad na tom području jer ih u ovom trenutku ništa ne omogućava. Naši radovi na Lapadskoj obali im više nisu smetnja te mogu izvršavati svoje poslove, ali trebaju regulirati pitanje koncesije – rekao je gradonačelnik u odgovoru vijećniku Ragužu.

Posebno se dotaknuo buduće benzinske postaje na Batahovini, za koju je Lučka uprava Dubrovnik dodijelila koncesiju.

—Tu je rješenje svih problema. To je puno bolja i kvalitetnija lokacija od Orsana koja treba ostati jer je bitna radi manjih plovila – zaključio je gradonačelnik.

Iz INA-e se u odgovoru na upit DuLista nisu željeli osvrnuti na koncesiju. Pitali smo između ostaloga, a sve tragom gradonačelnikovih riječi, rješava li se to pitanje trenutno i na koji način te je li koncesija prepreka za ponovno otvaranje ove benzinske postaje.

Iz tiskanog izdanja od 31. svibnja 2023.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist