AktualnoUrednički izbor

[FOTO/VIDEO] LINĐOVO BLAGO Jednoga dana nastupat će po cijelom svijetu i ponosno predstavljati Grad

[FOTO/VIDEO] LINĐOVO BLAGO Jednoga dana nastupat će po cijelom svijetu i ponosno predstavljati Grad

Završni koncert svih uzrasnih skupina Folklornog ansambla Linđo održan je 7. lipnja u Lazaretima. Predstavljeni su plesači i glazbenici Linđovog blaga i izvođačkog sastava.

– Nama je Linđo prvenstveno – društvo, zabava, igra, a potom – ples, pjesma i očuvanje tradicije. Naši nas voditelji uče kako trebamo plesati i pjevati, ali nas uče i kako to raditi zajedno, kako svaki taj dio kojega smo naučili otplesati skupa! I svi imamo isti cilj. Jednoga dana nastupati po cijelom svijetu i s ponosom predstavljati ovaj Grad – kako to Linđovci čine skoro 60 godina – poručili su Linđovci na samom početku koncerta.

Današnji plesni program mlađih uzrasta pripremio je voditelj Linđovog blaga i plesni korepetitor Ivo Vlahušić. U pripremi mu je asistirao glazbeni korepetitor Amar Omerčahić, dok je glazbeni dio koncerta s mladim tamburašima pripremio voditelj glazbe Enes Omerčahić. Za garderobu i oblačenje ovih divnih nošnji pobrinule su se Marica Vlahinić, Tajana Kera i Ena Mutapčić – navedeno je u popratnom tekstu uz koncert.

Koncert su započeli najmlađi glazbenici. – Koncert se sastoji od pet sastava. U svakom sastavu je 30 ljudi od kojih su većinom žene, odnosno 25 žena i pet muškaraca. D sastav plesat će Slavoniju, C sastav Međimurje dok će Linđo blago izvest Konavlovsku svadbu. B sastav je buduća generacija izvođačkog sastava koja će izvest Bunjevačke plesove – izjavio je za DuList Ivo Vlahušić, plesni korepetitor i voditelj Linđovog blaga.

Kako je bilo na koncertu pogledajte u galeriji i na video isječcima.

Foto i video: Ivan Pozniak

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist