Aktualno

Radovi na pročistaču stali, prijeti raskid ugovora

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je u petak u Dubrovniku kako posljednjih petnaest dana na gradilištu pročistača za pitku vodu nema nijednog radnika, što je rezultat neslaganja između izvođača tvrtke Suez te podizvođača tvrtke Skladgradnja, a u slučaju nepostizanja dogovora najavio je pokretanje pravnih postupaka za raskidanje ugovora.
– Moram vas izvijestiti kako posljedjnih 15 dana radovi na gradilištu pročistača za pitku vodu na Ombli stoje jer je podizvođač, tvrtka Skladgradnja zbog problema u komunikaciji s glavnim izvođačem, tvrtkom Suez, povukla svoje radnike –  rekao je na konferenciji za medije Franković
Napomenuo je kako je na danas održanom sastanku donesen zaključak da Grad Dubrovnik da rok do utorka tvrtkama da se dogovore, a u suprotnom slijedi pokretanje pravnih radnji za raskidanje ugovora.
– Dali smo im rok da se dogovore do utorka, a ako se to ne dogodi, pokrenut ćemo sve pravne radnje za raskidanje ugovora s obje tvrtke – rekao je gradonačelnik Franković te dodao kako bi želio izbjeći tu situaciju jer bi sudski sporovi značili značajno oduživanje rokova realizacije projekta.
– Još uvijek ne postoji projektna dokumentacija koju je tvrtka Suez bila dužna dostaviti, a imamo i situaciju da je građevinska dozvola za taj projekt dobivena tek u veljači 2017. godine. Svi smo mi svjedoci da su radovi počeli davno prije. Kad je nešto krivo krenulo teško je to sada ispraviti – zaključio je Franković.
Projekt izgradnje pročistača vrijedan je oko 57 milijuna kuna.

Pročitajte još

VK JUG NA DAR DOBIO SVOJU SLIKOVNICU Priča o ježu jugašu oduševit će najmlađe, ali i one nešto malo starije!

Dulist

ZA IDUĆU GODINU Ryanair uvodi 16 novih linija iz Dubrovnika, a tri će ‘operirati’ cijelu godinu!

Dulist

[VIDEO] Napreduju radovi na rekonstrukciji hotela Argentina

Dulist