Županija

RADOVI NA CESTAMA Evo gdje možete očekivati gužve

RADOVI NA CESTAMA Evo gdje možete očekivati gužve

Na nekoliko cestovnih pravaca u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u tijeku su radovi. Stoga ukoliko kreće na put evo na što morate obratiti pažnju.

Do 1. srpnja zbog radova je zatvorena županijska cesta ŽC6228 GP. BiH-Rudine-Slano-Trsteno na dionici Rudine – Slano od skretanja za LC69044 do općinskog središta Slano (od 2. +500 do 5. +200 km). Obilazak je ŽC6228 – Lisac – Mravinca – ŽC6228.

U tijeku su i radovi na DC415 u Trpnju, na poluotoku Pelješcu. Vozila se propuštaju naizmjenično, uz regulaciju semaforima. Zbog radova na DC413 kod Ploča (izgradnja nogostupa) vozi se naizmjence, uz regulaciju semaforima.

Radovi se odvijaju i na brojnim cestama diljem Hrvatske, pa evo i informacija Hrvatskog autokluba:
Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Lužani i Slavonski Brod zapad od 196. +163 do 200. +163km, vozi se desnim kolnikom, dvosmjerno.

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC1 između Đurmanca i Krapine, zbog oštećenja kolnika, a kroz Korenicu vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Zbog odrona zatvorena je županijska cesta ŽC4030 Kutjevo-Orahovica.

Zbog radova na državnoj cesti DC70 Omiš-Gata na dionici od Zakučca do županijske ceste ŽC6165 te na državnoj cesti D225 GP Harmica-Zaprešić kod čvora Jarek vozi se prema privremenoj prometnoj signalizaciji.

Na dijelu brze ceste DC10 Sveta Helena-Vrbovec zbog kvara na rasvjeti na čvorovima Grabrić i Konak postavljena je vertikalna prometna signalizacija u oba smjera, a do 19. lipnja na križanju DC10, ŽC3052 i državne ceste DC28 vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju (osim nedjeljama i praznicima).

Zbog radova vozi se uz privremenu regulaciju prometa na:
• autocesti A4 Zagreb-Goričan između čvorova Sveta Helena i Komin, kod tunela Hrastovec, te na vijaduktu Dugi Vrh i na
• Krčkom mostu.

Zbog razminiranja od 8 do 13 sati zatvara se županijska cesta ŽC5113 Križpolje-Glibodol-Lička Jasenica, na dionici Glibodol-Lička Jasenica. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

17./18.06. i 18./19.06.2015. od 22,00 do 06,00 sati tunel Sveti Ilija zbog radova bit će zatvoren za sav promet. Promet će se preusmjeravati za smjer Zagreb- Dubrovnik na D39 (od čvora Šestanovac do križanja Dubci na D8) i dalje na DC8 (od križanja Dubci do Makarske). Za smjer Dubrovnik-Zagreb preusmjeravanje na DC512 (od Ravče do križanja s D8) i dalje na DC8 (od križanja s DC512 do Makarske).

Do 15. lipnja, zbog radova je zatvorena državna cesta DC2 Našice-Osijek u mjestima Markovac Našički, Jelisavac, Breznica Našička i Koška, osim za vozila lokalnog stanovništva, dostave, autobusnih prijevoza, komunalnih i hitnih službi. Obilazak: DC2-DC515 u smjeru Đakova-DC7 u smjeru Osijeka-DC2 i obrnuto.

Do 6. rujna, od 7 do 18 sati, zbog radova na državnoj cesti DC2 Turčin-Poljana Biškupečka-Gojanec (jugozapadna obilaznica grada Varaždina), od kružnog toka u Turčinu do raskrižja Poljana Biškupečka, vozi se otežano uz privremenu regulaciju prometa.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Gradac vozi se jednim trakom, naizmjence, zbog oštećenja kolnika.

Do 26. rujna zbog radova na državnoj cesti DC5 Virovitica-Lipik na dionici vodospremnik “Krndija”-Omanovac-Badljevina vozi se jednim trakom uz semafore. Nedjeljama, praznicima i blagdanima radova neće biti.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist