Grad

RADOVI KREĆU NA JESEN Nova i stara zgrada OŠ Marina Getaldića bit će obnovljene za godinu dana

RADOVI KREĆU NA JESEN Nova i stara zgrada OŠ Marina Getaldića bit će obnovljene za godinu dana

Ugovor za izvođenje radova na obnovi, adaptaciji i uređenju Osnovne škole Marina Getaldića potpisao je ovog ponedjeljka gradonačelnik Mato Franković s predstavnikom tvrtke Alfaplan građenje d.o.o. Matom Butijerom. Riječ je o radovima koji će se odvijati na dvije lokacije – na adresi Ilije Sarake u prostoru koji je Dubrovačka biskupija dala na korištenje Gradu s namjenom da prostor urede u školu, ali i na adresi Nikole Gučetića , tj. prostora sadašnje škole Centar.

-U tom prostoru će u budućnosti, nakon što adaptacija bude provedena, boraviti tri razreda, a ostali razredi će boraviti u školi Centar koja je također dio ovog ugovora. Manjim dijelom zahvat će biti izveden i na školi Centar čime će se u konačnici u potpunosti dobiti uređen prostor po svim pedagoškim standardima i uz činjenicu da će tada ova škola biti u jednosmjenskoj nastavi. Samim time će i Gimnazija s kojom je Getaldić dijelio prostore, dobiti mogućnost da u budućnosti bude u jednosmjenskoj nastavi. Vrijednost radova je 11,3 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno malo više od 14,1 milijun kuna s PDV-om – rekao je gradonačelnik Franković dodavši kako sve radove financira zaklada Caboga Stiftung.

-Ovo je druga škola koju će Grad Dubrovnik uvesti u jednosmjensku nastavu i nakon ovoga nam je preostala još jedna, Osnovna škola Mokošica. Kako je prisutan pozitivan demografski trend sigurno je da će skora budućnost zahtijevati izgradnju i jedne potpuno nove škole, koju vidimo na području Komolca, a vjerujem u budućnosti i u Gornjim selima – istaknuo je Franković.

Ispred tvrtke izvođača radova Mato Butijer istaknuo je kako će se na adresi Ilije Sarake 7 napraviti prava rekonstrukcija kompletne zgrade, dok će se u drugoj zgradi provesti radovi adaptacije i djelomične rekonstrukcije.

-Ugovorom je predviđen početak radova na jesen, a predviđeno vrijeme izvođenja radova je 365 dana. Prostudirali smo cijelu lokaciju tako da nas ništa ne bi trebalo iznenaditi. Obnova je dosta komplicirana s obzirom na samu poziciju građevine i na sve konzervatorske te arheološke uvjete koje treba ispoštovati. Kompletna rekonstrukcija zgrade u konstruktivnom smislu obuhvaća rušenje međukatne konstrukcije i krova, koji će se raditi nanovo, uz sve suvremene sustave, poput protupožarnog sustava – rekao je Butijer.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist