Hrvatska

Putujete za produženi vikend? Donosimo vam stanje na autocestama

Putujete za produženi vikend? Donosimo vam stanje na autocestama

Zbog nadolazećeg produženog vikenda uoči uskrsnih blagdana, od petka se na svim autocestama očekuje gušći promet. S obzirom na to da su vremenski uvjeti povoljni, na većini autocesta već ranije započeli su proljetni radovi na pojedinim dionicima te posljedično i određena prometna ograničenja.

HAC je radi što bolje protočnosti prometa tijekom uskrsnih blagdana s određenih dionica uklonio veći dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti, ističu. Pročitajte njihovu obavijest!

Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji:

AUTOCESTA A1
Radovi na A1 nisu završeni, međutim nije moguće uklanjanje regulacije prometa.
Sanacija prijelaznih naprava na objektu Drežnik na dionici Novigrad – Karlovac u smjeru Zagreba, promet će se u vrijeme velikog priljeva vozila odvijati dvjema suženim prometnim trakama. Za izlaz Karlovac može se koristiti isključivo vozna prometna traka. U vrijeme smanjenog intenziteta prometa promet će se voditi samo voznom prometnom trakom.
Radovi u tunelu Konjsko na dionici Vučevica – Dugopolje u smjeru Splita – promet će se u smjeru Zagreba odvijati nesmetano, a u smjeru Splita jednom prometnom trakom uz mogućnost privremenog puštanja prometa na obje trake u slučaju stvaranja kolona.

AUTOCESTA A3
Sanacija Mosta Voćarica na dionici Novska – Okučani u smjeru Zagreba – za sav promet zatvoren je prometni trak u smjeru Zagreba, a promet će se voditi dvosmjerno u smjeru Lipovca dvjema suženim prometnim trakama u onom smjeru gdje je priljev vozila jači i jednim suženim prometnim trakom u suprotnom smjeru.

AUTOCESTA A4
Sanacija asfalta na zaustavnom i voznom traku dionice Ludbreg – Varaždin u smjeru Goričan. Promet se vodi jednom prometnom trakom
Sanacija Derivacijskog kanala na dionici Čakovec – Ludbreg u smjeru Zagreba. Promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Goričana
Sanacije asfalta na dionici Goričan – Čakovec u smjeru Zagreba. Promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Goričana.
Sanacije asfalta na dionici Goričan – Čakovec u smjeru Zagreba. Promet se vodi jednom prometnom trakom.

AUTOCESTA A6
Sanacija vijadukta Zečeve Drage na dionici Bosiljevo2 – Vrbovsko u smjeru Rijeke. Za promet je zatvorena sporovozna traka, a promet se vodi dvjema prometnim trakama.
Oštećenja na objektima Hreljin i tunelu Hrasten na dionici Vrata – Oštrovica u smjeru Rijeke. Zbog oštećenja objekata, promet se vodi jednom prometnom trakom uz mogućnost propuštanja vozila po obje trake u slučaju stvaranja većih zastoja i kolona.

AUTOCESTA A7
Izgradnja čvora Trinajstići na dionici Jurdani – Matulji. Promet se vodi jednom prometnom trakom u oba smjera.
Državna cesta D102 (most Krk) – odvijaju se radovi sanacije donjeg i gornjeg ustroja malog luka mosta Krk.
Obzirom na to da su radovi u fazi u kojoj se mogu privremeno zaustaviti i ukloniti privremena regulacija prometa, promet se pušta u punom profilu preko mosta Krk.

Sigurnost

– Molimo vozače na dodatni oprez te ističemo važnost praćenja prometne signalizacije, uvjeta na cesti kao i poruka na info-displejima. Također napominjemo, da i najmanja prometna nesreća, samo s materijalnom štetom, značajno usporava promet. Brzina, umor, nepažnja vozača i vožnja pod utjecajem alkohola, najčešći su uzrok teških prometnih nesreća – napominju.

Stanje na autocestama

– Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu HAK-a https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/ ili našoj web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111 – zaključuju iz HAK-a.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist