Grad

PUTOVANJE U ZADAR Druženje članova udruge ‘Slatki život’

PUTOVANJE U ZADAR Druženje članova udruge 'Slatki život'

Ove zimske praznike djeca i roditelji, članovi udruge ‘Slatki život’ proveli su četiri dana u Zadru, u uspješno organiziranom 13. zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa. Kamp su nazvali ‘Zajedno protiv dijabetesa u Boriku’.

Krenuli su rano ujutro 3. siječnja , autobusom, i okupili članove s područja Konavala, Župe dubrovačke, Grada Dubrovnika, otoka Mljeta, Metkovića i otoka Korčule, a s njima su bili i prijatelji iz Zagreba, Splita i Ogulina.

Animacijski tim kroz zabavne programe u Falky Landu brinuo se za sportske aktivnosti, zabavu, akciju i razonodu, a u wellness i fitness centru djeca i roditelji su koristili vodene aktivnosti za opuštanje od svakodnevnih životnih izazova.

Ovom prigodom pridružili su im se članovi Udruge Cukrići iz Zadra i Šibenskog dijabetičkog društva na zajedničkom ručku, druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom.

Organizirali su i radionicu na temu uskraćivanja prava dijabetičara na liječenje i prava roditelja na skrb djece, a nakon koje će se otvorenim pismom obratiti nadležnim Ministarstvima i Zavodu.

U povratku, u nedjelju 6. siječnja 2019. godine, nazočili su Svetoj misi u Samostanu svetog Frane i zahvalili Svevišnjem Bogu na svim milostima koje su dobili u Zadru.

Ovim kampom su, kažu, ponovno oživjeli trokut Dbg-St-Zg u borbi protiv dijabetesa. Roditelji i djeca su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali.

Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle, Općine Župa dubrovačka, Zračne luke Dubrovnik, studenti RIT-a i roditelja, a put od Dubrovačke udruge stranaca.

Djeca i roditelji udruge svima od srca zahvaljuju.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist