Grad

DOBRE VIJESTI Grad će na Suđurđu urediti novo dječje igralište

DOBRE VIJESTI Grad će na Suđurđu urediti novo dječje igralište

Park sa sportskim i dječjim igralištem u Suđurđu na otoku Šipanu, Grad Dubrovnik uredit će na nekretnini površine 1705 metara kvadratnih, a koja je Gradu ustupljena Odlukom Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnine.

Naime, zemljište je darovano u svrhu uređenja parka sa sportskim i dječjim igralištem, a sukladno zahtjevu za darovanje nekretnine označene kao zk.č.br. 1564, upisane u zk.ul.br. 530, k.o. Suđurađ, koji je Grad Dubrovnik u srpnju prošle godine uputio Ministarstvu državne imovine. U međuvremenu, a nakon Odluke Vlade od 26. listopada 2018. godine, pripremljen je Ugovor o darovanju između Ministarstva i Grada Dubrovnika čije se zaključenje očekuje uskoro.

Podsjetimo, predmetna investicija osmišljena je kao park u sklopu kojeg će se nalaziti sportsko i dječje igralište, a čijom će realizacijom Suđurađ dobiti jedan potpuno novi, uređeni javni prostor. Dječje i sportsko igralište omogućit će sigurno i aktivno provođenje slobodnog vremena djece i roditelja dok će park postati prostor pogodan za organizaciju različitih manifestacija koje će povećati kvalitetu kulturne i turističke ponude u naselju.

Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika projekt je prijavio na natječaj 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, a čiji se rezultati još očekuju.

Prijavljeni projekt je ukupno vrijedan 2.828.531,54 kuna, dok ukupni iznos prihvatljivog ulaganja u natječaju iznosi 2.665.863,38 kuna uz intenzitet potpore od 80 %, odnosno 2.132.690,70 kuna.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist