Hrvatska

Pusić: Čačić je pokušao destabilizirati HNS

Pusić: Čačić je pokušao destabilizirati HNS

U medijima se pojavila teza da se radi o osobnom sukobu. Moram reći da to nema nikakve veze, a to dokazuje jednoglasna odluka strančkog tijela da Radimir Čačić više ne bude član HNS-a.

Ovo je dilema između prošlosti i budućnosti, o tome ima li mladi tim koji dolazi šansu voditi i razvijati liberalne ideje i dalje. Pokazalo se da ima, istaknula jepredsjenica HNS-a Vesna Pusić na konferenciji za novinare. Pojasnila je kako je razlog izbacivanja činjenica da je Čačić u posljednjih deset mjeseci, otkako je u zatvoru, intenzivirao komunikaciju u javnosti.

To je, nastavila je Pusić, bio pokušaj destabilizacije stranke, posebno ogranaka na sjeverozapadu zemlje. Osim toga, Čačić je neovlašteno sazivao sastanke sa stranačkim dužnosnicima i u ime HNS-a razgovarao o budućnosti.

Novinare je zanimalo kako to da običan član stranke, što je Čačić bio, može pregovarati u ime stranke.
– Očito onaj tko je godinama bio predsjednik nije običan član. Ni nama nije jasno kako je on mogao pregovarati u ime stranke. Ima je projekciju sebe kao lidera iz sjene. Zapravo ga je mali broj članova podržavao. Njihova je sudbina jasna: svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ukoliko mogu i dalje funkcionirati unutar stranke, onda računamo na njih. No, ako ne mogu ostati unutar HNS-a, tada sami moraju odabrati što dalje – istaknula je Pusić, dodavši da Čačić nema pravo žalbe na ovakvu odluku predsjedništva

 

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist