Hrvatska

The Economist: Milanoviću je ekonomija dosadna

Zoran Milanović

Gospodarstvo stagnira, nezaposlenost raste, a mladi su zatrovani mržnjom – tako stanje u Hrvatskoj nakon šest mjeseci članstva u Europskoj uniji opisuje britanski list The Economist.

Neki se poigravaju fašizmom, a cijela je zemlja rascijepljena netolerancijom prema onima “koji drukčije misle, žive, mole se, pišu i govore”, piše The Economist i dodaje kako taj opis nije bojni poklič oporbenog čelnika nego tmurna procjena Ive Josipovića, socijaldemokratskoga predsjednika države.

Gospodarstvo bi se ove godine moglo prestati urušavati, nakon punih pet godina. Ali nezaposlenost je prešla 20 posto pa se rijetki čude što Hrvati gube vjeru u svoje vodstvo i u Europsku uniju kojoj su se priključili sredinom prošle godine.

Zoran Milanović, premijer iz redova socijaldemokrata, nije osoba koja bi nadahnula, njemu je ekonomija dosadna, a odlukama zbunjuje čak i pristalice. Tomislav Karamarko, čelnik oporbene Hrvatske demokratske zajednice kojoj potpora pala zbog korupcije nepopularniji je čak i od premijera – iznosi The Economist.

 

 

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist