Županija

Punkt pripravnosti u Korčuli, pripravnost za Elafitske otoke, tri tima za hitnu helikoptersku službu

Širi se Mreža hitne medicine i sanitetskog prijevoza, u novu odluku uvrstit će se i punkt pripravnosti u Korčuli. Ministarstvo zdravstva planira uvrstiti punkt pripravnosti u Korčuli u Mrežu hitne medicine i sanitetskog prijevoza, priopćili su iz DNŽ-a.

Naime, u Ispostavi Korčula Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije dosad je djelovalo pet timova T1, a dodatni punkt dosad se sufinancirao sredstvima Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Korčule.

Nakon konstruktivnog razgovora s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu Majom Grbom Bujević, koji su održali župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo, te predstavljanja ove inicijative, kao i obrazlaganja razloga za uvrštenje punkta, ministar i ravnateljica su istaknuli kako će ovu inicijativu predložiti za uvrštenje u Mrežu.

Osiguravanje dodatnog punkta pripravnosti u Ispostavi Korčula bio je jedan od prioriteta Dubrovačko-neretvanske županije kako bi se osiguralo pravilo zlatnog sata, dostupnost hitnoj medicinskoj skrbi svim stanovnicima Korčule te podigla kvaliteta zdravstvene usluge općenito.

Jednako tako, u novu Odluku o mreži hitne medicine i sanitetskog prijevoza, u odnosu na dosadašnje stanje, na području Dubrovačko-neretvanske županije, uvedena je i pripravnost za Elafitske otoke, tri tima za hitnu helikoptersku medicinsku službu, dodatni tim i prijavno-dojavna jedinica za sanitetski prijevoz, kao i dodatni, peti tim u Orebiću.

Pročitajte još

Na Obodu dovršeno igralište vrijedno 15 tisuća eura

Dulist

‘TEŽAK’ 29 MILIJUNA EURA Konavoski vijećnici izglasali povijesni proračun!

Dulist

KONAVOSKI PANOPTIKUM Ne propustite predavanje najpoznatijeg hrvatskog alpinista Stipe Božića

Dulist