Kultura

Puhački komorni sastav DSO-a za kraj Jesenjeg glazbenog moskara

Ciklus Jesenji glazbeni moskar koji se održava šestu godinu u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra završit će nastupomKomornog puhačkog sastava Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Ivana Huta u petak, 30. listopada. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 20 sati. Na programu koncerta su Beethovenov Puhački oktet u Es duru i Sinfonietta za deset puhača Joachima Raffa.
Ivan Hut diplomirao je violu na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, a dirigiranje na rotterdamskoj Hogeschool voor de kunsten Codarts. Tijekom svog školovanja osvojio je brojne nagrade na državnim natjecanjima. Bio je član Splitskog komornog orkestra od njegova osnutka, te s njima nekoliko puta nastupio i kao solist pod vodstvom Mo. Pavla Dešpalja i Mo. Ivana Repušića. Od 2005. do 2010. godine bio je profesor viole i voditelj gudačkog orkestra u Glazbenoj školi Josipa Hatzea. Od 2010. do 2013. bio je predsjednik Udruge MAG (Mladi akademski glazbenici Split). Godine 2013. osniva gudački orkestar Camerata Split. Bio je honorarni producent koncertnog programa na 59. Splitskom ljetu, te honorarni producent Opere HNK Split.
Koncert se održava u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama.

Pročitajte još

Mladi glazbenici Barbara Ćorak i Ivo Baule održat će koncert u čast Vlahu Bukovcu

Dulist

Večer J. S. Bacha u izvedbi Maka Grgića i Meagan Martin

Dulist

‘Konavoski tkalci’ vraćaju se doma za rođendan Vlaha Bukovca!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija