Kultura

U KNJIŽNICAMA Koncert nadahnut otkrivenom i objavljenom zbirkom pjesama Ivana pl. Zajca

U sklopu manifestacije Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga) u četvrtak, 29. listopada 2020., u Dubrovačkim knjižnicama održat će se koncert ‘Alla stagion dei fiori’ nadahnut nedavno otkrivenom i objavljenom zbirkom pjesama Ariette Ivana pl. Zajca. Koncert počinje u 20 sati u Saloči od zrcala, a u nastupit će sopranistica Marijana Cirkveni i na klaviru Danijela Petrić.

Pjesme su skladane u stilu belcanta na stihove Pietra Metastasija. Nastale su za vrijeme Zajčevog studija u Milanu i sadrže brojne skladbe za sve glasove. Na koncertu će po prvi put integralno biti izvedene Ariette za sopran. Uz Zajčeve solo pjesme na program su uvrštena djela N. Vaccaija, G. Sartija, W. A. Mozarta i F. Schuberta i jedno glazbeno iznenađenje. Program recitala povezuju stihovi Pietra Metastasija, jednog od najpopularnijih i najomiljenijih pjesnika i libretista 18. stoljeća. Brojni skladatelji posegnuli su za Metastasijem stvorivši najljepša djela vokalnog repertoara. Ovaj recital koncert nastojanje je da se predstavi jedan maleni dio tog vrijednog opusa.

Koncert se ostvaruje u suradnji Udruge Mala opera i Glazbene radionice Sorgo uz potporu Dubrovačkih knjižnica i Ministarstva kulture i medija.

-Poštivajući epidemiološke mjere i preporuke broj posjetitelja morao je biti ograničen, pa se za dolazak na koncert potrebno prijaviti putem maila press.dkd@gmail.com – ističu iz Knjižnica.

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA ‘COLOURS OF LIFE’ Umjetnost je najčvršći most duhovnosti

Dulist

Otvorena izložbe Borisa Cvjetanovića u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

COLOURS OF LIFE U petak u Sponzi pogledajte djela hrvatskih, talijanskih i argentinskih umjetnika

Dulist