Aktualno

[PRVI KVARTAL 2018.] Kako je poslovalo društvo ACI d.d.?

Društvo ACI d.d. objavilo je nerevidirano izvješće poslovanja za prvi kvartal 2018. godine. Prema financijskim pokazateljima, ACI d.d. je u prva 3 mjeseca 2018. godine ostvario 4%-tno povećanje ukupnih prihoda u odnosu na isti period prošle godine.

Ukupno ostvareni prihodi od 33,7 milijuna kuna su za 1,3 milijuna kuna veći od prihoda promatranog perioda protekle godine.

Ukupni poslovni prihodi povećani su za 8 % u odnosu na isti period prošle godine, a iznose 31,4 milijuna kuna. Navedeno je povećanje posljedica porasta prihoda u svim segmentima poslovanja. Tako su prihodi od stalnog veza porasli za 6%, od mjesečnog veza 16%, od dnevnog veza 76%, od zakupa za 14%, od ostalih usluga pruženih nautičarima za 13% dok su ostali poslovni prihodi porasli za 20%.

Zbog sezonalnosti poslovanja i činjenice da se u ovom periodu realizira najznačajniji dio rashoda uslijed intenzivnih ulaganja i pripreme sezone, rezultati poslovanja u prvom kvartalu godine uobičajeno prikazuju negativan rezultat, no u odnosu na prethodnu godinu negativan rezultat umanjen je za 21% i iznosi 3,9 milijuna kuna.

U 2018. godini ACI nastavlja s intenzivnim ulaganjem u modernizaciju poslovanja u cilju postizanja visoke razine izvrsnosti i kvalitete nautičke ponude i usluga u marinama pa su tako planirane investicije u vrijednosti od 188,2 milijuna kuna. Najznačajnije ulaganje je kompletna rekonstrukcija ACI marine Rovinj vrijedna 160 milijuna kuna, koja bi trebala s radom započeti u srpnju. Novi koncept marine prožet je notom ekskluzivnosti u svakome detalju. Izgradnja nove ACI marine Rovinj predstavlja značajan iskorak u standardima nautičkoga turizma u Hrvatskoj. Vrhunski dizajn, najnovija tehnološka rješenja te visoka razina tailor made tehničke i ugostiteljske usluge marine na tragu najmodernijih nautičkih one stop shop odredišta idealno će se uklopiti u destinaciju koja se razvija ubrzanim tempom.

U tijeku je i opremanje sidrišta uvali Vozarica i Srednja Draga koje će u nadolazećoj sezoni biti stavljeno u funkciju i time pojačati raspoložive kapacitete u neposrednoj blizini ACI marine Skradin.

ACI već niz godina poseban naglasak stavlja na brigu o zaštiti okoliša, posebice morskog. Početkom ove godine ostvarena je suradnja sa Green Sail inicijativom cilj koje je stvaranje ekološki prihvatljivih praksi u postupanju sa otpadom, posebice kroz podizanje svijesti za brigu o okolišu kod nautičara, zaposlenika i poslovnih partnera. U suradnji sa korporacijom Tesla u niz ACI marina već su 2017. instalirane električne punionice za automobile (ACI Umag, Cres, Opatija, Split, Veljko Barbieri i Dubrovnik), dok bi do sezone punionice trebale biti stavljene na korištenje i u marinama Pomer, Rovinj, Supetarska Draga, Jezera, Vodice, Šimuni, Milna, Vrboska i Korčula.

Prateći svjetske trendove, Društvo radi i na podizanju sigurnosti u marinama sa aspekta tehničke zaštite, uvođenjem novih sigurnosnih procedura i pojačavanjem WI-FI sustava i sustava video nadzora u nekoliko ACI marina. U tijeku je i intenzivna digitalizacija odnosno prilagodba niza poslovnih aktivnosti novim tehnologijama. Slijedom izvrsnih rezultata ACI-jevog sustava rezervacije veza i zadovoljstva gostiju korištenjem istog, nastavljaju se aktivnosti na razvoju digitalnih prodajnih i komunikacijskih kanala – nautičarima je od sredine travnja dostupna i nova ACI mobilna aplikacija koja osigurava jednostavan postupak rezervacije veza i niz drugih informacija o marinama.

Svoju usmjerenost na postizanje visokih standarda kvalitete organizacije poslovanja, pružanja usluga i zaštitu okoliša, ACI je u 2018. g. potvrdio i radom na uvođenju tri ISO standarda koji se odnose na sustav upravljanja kvalitetom, okolišem i energijom, za koje je planirana certifikacija prije sezone.

Pročitajte još

[PELJEŠAC JE ONLINE] Cijeli Jadran je od sada pokriven mjerenjima meteoroloških radara

Dulist

Od četvrtka se više ne može parkirati na prostoru ex. Radeljevića

Dulist

Dubrovnik u izboru najboljih gradova za život

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija