Županija

PRVI FESTIVAL NORDIJSKOG HODANJA Posjetitelji oduševljeni Konavlima

Konavle Nordijsko setanje

Preko 300 sudionika prvog izdanja Festivala nordijskog hodanja i pješačenja u Konavlima sudjelovalo je na ovom događaju u subotu koji se organizira u okviru lokalne manifestacije Proljeće u Konavlima.

Posjetitelje su u Čilipima dočekali članovi Kulturno umjetničkog društva koji su zaplesali tradicijske plesove i nazdravili konavoskom zdravicom te obišli postav zavičajne kuće. Međutim, nakon ritmičnog zagrijavanja sudionici su se podijelili u tri grupe i krenuli na pješačke rute: ‘Napoleonova cesta’ od Ljute do Pridvorja, ‘Od ladanja do ladanja’ kroz Čilipe i ‘Srce Konavala’ kroz Pridvorje i Lovorno. Svaka ruta je imala vođu puta i koji je sudionike upoznavao sa znamenitostima, a posjetili su se i konavoski agroturizmi.

Tako su Seoska kuća Čilipi, Izletište Bakićevo, Izletište Mlin, OPG Đivanović, Vodopić Vina i Agroturizam Kameni Dvori pripremili osvježenje i počastili sudionike domaćim proizvodima, dok je pješačenje završilo pred samostanom sv. Vlaha u Pridvorju gdje je Agroturizam Konavle pripremio piknik ručak za sve sudionike. Nadalje, druženje se nastavilo zabavnim programom u kome su nastupili Antun Toto Rilović i Srećko Krištofić iz Čakovca. Najveći broj sudionika festivala došao je iz Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije.

-Organizacija je bila vrhunska, cijeli program ova tri dana u Konavlima i Dubrovniku je bio na visokom nivou i sigurno ćemo se vratiti i dogodine. U još većem broju – istaknuo je Zvonimir Lepoglavec, predsjednik Udruge ‘Sport za sve’ iz Goričana koja je, uz Hrvatski savez nordijskog hodanja i Udrugu Agrotirizam Konavle, bila organizator današnje manifestacije.

Foto: Agroturizam Konavle

 

Pročitajte još

U ŽUPI SV. VLAHA U STONU Međunarodna izložba o euharistijskim čudima

Dulist

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist