Grad

PRVI DUBROVAČKI ENERGETSKI TJEDAN Dogodine Grad pod LED rasvjetom

PRVI DUBROVAČKI ENERGETSKI TJEDAN Dogodine Grad pod LED rasvjetom

Razvojna agencija DURA, Grad Dubrovnik i Fond za zaštitu okoliša organiziraju ‘Prvi dubrovački energetski tjedan’ u Gradu Dubrovniku od 13. do 17. listopada 2014. godine. Tim povodom danas je u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika održano predstavljanje programa.

O Prvom dubrovačkom energetskom tjednu govorili su gradonačelnik Andro Vlahušić, direktorica Razvojne agencije DURA Andrea Novaković, stručni suradnici DURA-e Marko Cosmai i Mihael Lobrović te stručnjak za energetiku Ivica Jakić.
Cilj Prvog dubrovačkog energetskog tjedna, kazala je Andrea Novaković, jest razvijanje svijesti građana Grada Dubrovnika i njegove okolice o racionalnom korištenju energije, mogućnostima primjene mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Novaković je podsjetila kako je Dubrovčanima na raspolaganju energetski info-ured otvoren u sklopu DURA-e još u lipnju 2012. godine.

Djelatnici DURA-e Marko Cosmai i Mihael Lobrović predstavili su program energetskog tjedna.
Tako će se u utorak, 14. listopada održati konferencija na temu ‘Održivo gospodarenje energijom’, čiji je cilj pregled postojećih potencijala za investicije u obnovljive izvore energije i mjere energetske učinkovitosti te usmjeravanje prema održivom energetskom planiranju na području Grada Dubrovnika.

U srijedu, 15. listopada održat će se predstavljanje nacionalnih energetskih programa i programa Europske unije za financiranje projekata. Također su predviđene igraonice za djecu na temu: „Pričajmo o energiji i čuvajmo okoliš“ u Osnovnoj školi Ivana Gundulića i dubrovačkim vrtićima Palčica i Ciciban.

Završna dva dana Prvog dubrovačkog energetskog tjedna, 16. i 17. listopada na sajmu ‘DUBROVNIK ECO ENERGY 2014’ u Sponzi, predstavnici tvrtki predstavit će nove tehnologije i usluge građanima Grada Dubrovnika, s tim da će se u četvrtak, 16. listopada ispred Sponze u 13.00 sati održati predstavljanje dva električna vozila iCARO i Electa Sol za gradsku vožnju.

Otvarajući Prvi dubrovački energetski tjedan gradonačelnik Andro Vlahušić naglasio je nužnost povećanja energetske učinkovitosti, posebno u segmentu vode istaknuvši kako moramo više iskoristiti potencijal tog vrijednog resursa.
Vlahušić je najavio kako će se uskoro u parku na Batali postaviti 15-ak moderno dizajniranih uličnih svjetiljki temeljenih na sunčevoj energiji. Nakon završetka projektne dokumentacije tijekom iduće godine štedljiva LED rasvjeta postavit će se na čitavom gradskom području.

 

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist