Grad

PRVI CRUISER U SIJEČNJU? Dubrovnik bi bio home port, dogovoreni prvi letovi iz SAD-a

PRVI CRUISER U SIJEČNJU? Dubrovnik bi bio home port, dogovoreni prvi letovi iz SAD-a

Prvi cruiser u Dubrovnik bi mogao uploviti sredinom siječnja. Naravno ako to bude dozvoljavala epidemiološka situacija. Na tu je temu, rekao je gradonačelnik Mato Franković protekle nedjelje održan sastanak s Nacionalnim stožerom na kojem su uz njega bili i gradonačelnici Splita, Šibenika i Zadra.
-Prezentirali smo ideju da od 14. siječnja započne dolazak kruzera u Dubrovnik. Riječ je o kompaniji Viking cruises, koja je prva u svijetu uvela mogućnost PCR testiranja na svojim brodovima. Dubrovnik bi bio home port, a plovio bi na ruti Dubrovnik – Split – Šibenik – Zadar – rekao je gradonačelnik. Na sastanku su se svi složili da je to ono što žele, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a na brodu bi se obavljalo svakodnevno testiranje putnika. Ničim se ne smije, rekao je dalje, opteretiti javni zdravstveni sustav već bi se sve oslonili na sam brod.
-Očekujemo dodatne konzultacije s HZJZ. Direktni letovi iz SAD-a su dogovoreni, a to je 900 ljudi tjedno. No, sad sve stoji, nitko neće doći u područje s velikim brojem zaraženih. Možemo puno napraviti, ali moramo pokušati smanjiti broj zaraženih na području ne samo Dubrovnika već i cijele Dubrovačko-neretvanske županije kako bi nam se iduća sezona dogodila – zaključio je.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist