Grad

KRAJ VRTIĆA PALČICA ‘Morali smo provesti orezivanje čempresa, predstavljali su sigurnosnu prijetnju’

Neki od naših sugrađana zabrinuto su nas ovog utorka pitali zašto su se u blizini Studentskog doma i Dječjeg vrtića Palčica uklanjala pojedina stabla, odnosno njihove grane. Predstojnica Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku doc. dr. sc. Mara Marić ističe za DuList kako se ne radi ni o kakvoj sječi, već o fitosanitarnom orezivanju stabala, u ovom slučaju čempresa.

-Posađeni su prije više od pedeset godina kao vjetro-zaštitni pojas. Sađeni su vrlo gusto, a tijekom godina, uslijed raznih nepogoda, grane su dijelom osušene ili popucale. Radi se o minimalnom zahvatu koji je na dobrobit javnosti. Suhe su i polomljene grane predstavljale sigurnosnu prijetnju na predjelu kod Dječjeg vrtića Palčica – reći će Marić. Navodi kako su prije samog postupka orezivanja, prošli lokaciju s inženjerima Vrtlara te utvrdili koja su stabla u lošem stanju. ‘Od Vrtlara smo dobili stručnu prosudbu te smo po njoj i postupali’, rekla je Marić.

Pročitajte još

Dubrovačka TZ zapčela promotivnu kampanju na američkom tržištu

Dulist

Grad financira uređenje i opremanje ordinacije te stana koločepske liječnice

Dulist

U četvrtak počinju tribine ‘Ususret sv. Vlahu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija