Grad

KRAJ VRTIĆA PALČICA ‘Morali smo provesti orezivanje čempresa, predstavljali su sigurnosnu prijetnju’

KRAJ VRTIĆA PALČICA 'Morali smo provesti orezivanje čempresa, predstavljali su sigurnosnu prijetnju'

Neki od naših sugrađana zabrinuto su nas ovog utorka pitali zašto su se u blizini Studentskog doma i Dječjeg vrtića Palčica uklanjala pojedina stabla, odnosno njihove grane. Predstojnica Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku doc. dr. sc. Mara Marić ističe za DuList kako se ne radi ni o kakvoj sječi, već o fitosanitarnom orezivanju stabala, u ovom slučaju čempresa.

-Posađeni su prije više od pedeset godina kao vjetro-zaštitni pojas. Sađeni su vrlo gusto, a tijekom godina, uslijed raznih nepogoda, grane su dijelom osušene ili popucale. Radi se o minimalnom zahvatu koji je na dobrobit javnosti. Suhe su i polomljene grane predstavljale sigurnosnu prijetnju na predjelu kod Dječjeg vrtića Palčica – reći će Marić. Navodi kako su prije samog postupka orezivanja, prošli lokaciju s inženjerima Vrtlara te utvrdili koja su stabla u lošem stanju. ‘Od Vrtlara smo dobili stručnu prosudbu te smo po njoj i postupali’, rekla je Marić.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist