Zanimljivosti

PRUŽANJE PODRŠKE OSOBAMA S EPILEPSIJOM Ljubičasti dan

PRUŽANJE PODRŠKE OSOBAMA S EPILEPSIJOM Ljubičasti dan

Na svim kontinentima i u preko sto zemalja diljem svijeta 26. ožujka je posvećen podizanju razine osvještenosti o epilepsiji. Dan pružanja podrške oboljelima obojan je posebnom bojom i nosi naziv ‘Ljubičasti dan’.
Započeo se obilježavati zahvaljujući zahvaljujući oboljeloj djevojčici iz Kanade i njenim roditeljima. Naime, kako se osjećala usamljena i neshvaćena tada devetogodišnja Cassidy je iskazala želju da javno progovori o svojoj bolesti. Roditelji su je u tome podržali i pokrenuo se čitav jedan pozitivan val…
Obucite danas nešto ljubičasto, makar detaljčić, jer time iskazujete razumijevanje, suosjećanje i najvažnije – prihvaćanje.
Naša zemlja se u organizaciju manifestacije ‘Ljubičastog dana’ pridružila 2010. godine zahvaljujući Hrvatskoj udruzi za epilepsiju i Referentnom centru za epilepsiju Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske. Uz brojna predavanja, skupove, zabavna događanja i slično, ljubičastim se svjetlom osvjetle djelovi gradova, kao što se i vidi na fotografije naše fontane.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist