Županija

Provjerite što vas čeka na trećim konavoskim ‘Gustima od kobasica’

Provjerite što vas čeka na trećim konavoskim 'Gustima od kobasica'

Idući će tjedan u Konavlima obilježiti – kobasice! Naime, edukacijsko – natjecateljski gastro događaj ‘Gusti od kobasica’ održat će se 19. i 20. veljače 2022. godine, u Konavlima. U izboru za najbolju domaću kobasicu mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.

Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice i biti isključivo domaće proizvodnje te spreman za degustaciju bez termičke obrade. Pobjednike očekuju diplome, pehari i prestižna titula „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“.

Postupak ocjenjivanja će provesti certificirani kušači iz Istre i domaći stručnjaci, a moći će se pratiti u javljanju uživo na Facebook stranici Agroturizma Konavle u subotu 19. veljače u večernjim satima. Dodjela diploma i pehara za pobjednike „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja” uručit će se u nedjelju 20. veljače u okviru događaja „Prihvati izazov- napravimo najdužu kobasicu dubrovačkog kraja”. Članovi Agroturizma Konavle i sudionici programa izradit će rekordnu konavosku kobasicu uz stručno vodstvo dr. sc. Maria Bratulića, nakon čega će se kobasica pripremiti i degustirati.

Stoga, pozivaju se svi zainteresirani da donesu uzorke svojih kobasica i sudjeluju u trećim Gustima od kobasica. Događaj se organizira uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

-Događaj je nastavak aktivnosti Agroturizma Konavle koji se provode s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda te s ponosom u okviru programa „Gusti od kobasica 2022.” najavljujemo obilazak prvog konavoskog pogona za proizvodnju suhomesnatih proizvoda OPG Đivanović. Sve dodatne informacije možete naći na web stranici: www.agroturizam-konavle.hr te na facebook profilu Agroturizam Konavle – najavljuju organizatori.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist