Zanimljivosti

PROVJERITE! Je li vam tijelo puno toksina?

PROVJERITE! Je li vam tijelo puno toksina?

Ako vas muči tri ili više ovih simptoma velika je vjerojatnost kako je vaše tijelo prepuno toksina, kojih se morate riješiti. A čak i jedan ovaj simptom može upućivati na preveliku količinu toksina, pa ih nemojte zanemarivati.

Nesanica – često upućuje na problem s jetrom, naročito nakupljanjem estrogena. Napici od brokule, cvjetače i sličnog povrća pomoći će u čišćenju jetre.

Letargija – budite li se umorni i tromi, a takav vas osjećaj prati kroz cijeli dan, razmislite o detoksikaciji organizma.

Kronične glavobolje – zadržavanje toksina jedan je od najvećih uzroka kroničnih glavobolja i migrena. Treba znati da se tijekom procesa detoksikacije glavobolje mogu pogoršati, ali nakon što detoksikacija završi trebale bi u potpunosti nestati ili barem biti znatno smanjenje.

Problemi s kožom – da se tijelo pokušava očistiti od toksina možemo prepoznati po neuobičajenim stanjima kože, poput osipa i bubuljica, odnosno akni. Mnogi problemi s kožom ukazuju na to da organizam treba čišćenje.

Žuti ili bijeli jezik – hrana koja u sebi sadrži toksine može poremetiti delikatnu sluz probavnog sustava što uključuje i jezik. Ako je na površini jezika vidljiv bijeli ili žuti sloj, gotovo je sigurno da se probavni sustav bori protiv toksina.

Nakupljanje masnog tkiva na trbuhu – toksini koje unosimo kroz hranu i piće, ali i toksini koje udišemo mogu pospješiti nakupljanje masnog tkiva na trbuhu.

Osjećaj vrućine – jedan od prirodnih načina na koji tijelo izbacuje toksine je znojenje. Kada je u tijelu previše toksina ono će se ‘pregrijati’ pokušavajući ih izbaciti znojenjem zbog čega konstantno možete osjećati da vam je vruće čak i onda kada je vani hladno, piše Zadovoljna.hr.

Pročitajte još

U SRIJEDU Glazbeni kviz za sve generacije u Lazaretima!

Dulist

FRANO MAŠKOVIĆ DANAS SLAVI Mačak sretan rođendan!

Dulist

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist