Aktualno

PROSVJED PODUZETNIKA Lukić: ‘Ovo je trenutak da kažemo kako je dosta!’

PROSVJED PODUZETNIKA Lukić: 'Ovo je trenutak da kažemo kako je dosta!'

Danas je na Trgu bana Jelačića s početkom u 10 sati prosvjed Udruge Glas poduzetnika protiv ekonomskih mjera koje provodi Civilni stožer Republike Hrvatske. Želja nam je ukazati na netrasparetnost njihovih odluka npr. zbog čega kiosci i pekare mogu prodavati ‘coffie to go’, a kafići ne mogu. Zašto toplice mogu raditi, a teretane ne? Smatramo da im se treba dopustiti rad ili ih se obeštetiti – iznosi za DuList uoči okupljanja poduzetnika u glavnom gradu Hrvatske Vesna Lukić, regionalna koordinatorica udruge za Dubrovačko-neretvansku županiju.

Smatra da je ispravan potez uvođenje ekonomskih mjere prema kojima bi sve ostale profesije koje imaju preko 60 posto pad prometa bile obeštećene sukladno rezultatima u 2019. godini. Onima koji pak nemaju pad prometa od 60 posto, tj. imaju ispod, kaže, treba povećati iznos mjera za očuvanje radnih mjesta koje dobivaju s dvije na četiri tisuće kuna.

– Želimo reći, ne samo mi – članovi udruge za koju se možemo pohvaliti da ih ima 16 tisuća, već svi građani kako je dosta. Ovo se ne odnosi isključivo na poduzetnike, vlasnike obrta i tvrtki u privatnom sektoru, nego su ovim direktno pogođeni naši zaposlenici. Zahvaljujemo državi na mjerama za očuvanje radnih mjesta, ali sa četiri i pol tisuće kuna nitko od nas ne može živjeti. Dovodi nas se u ogromne probleme, a s druge strane čujemo kako je predsjednik HGK, gospodin Luka Burilović izjavio da smo svi mi isti, a nismo. Ovo je trenutak da kažemo kako je dosta! – poručuje Lukić.

Više detalja o akciji poduzetnika, možete saznati na konferenciji za medije koja će se održati točno u 10 sati kod Johann Francka.

Izuzetno je važno da se svi koji dolaze na trg pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

– Formirat ćemo jedan red s propisanim razmakom između ljudi te će jedna po jedna osoba moći reći svoju poruku. Također, svi oni koji žele sudjelovati u akciji moraju nositi masku i poštovati propisanu distancu. Molimo i sve one koji će govoriti putem streama da poštuju kulturu dijaloga i lijepog ponašanja. Nećemo dopustiti psovanje i vrijeđanje. Želimo poslati jasnu i izravnu poruku tisuća nezadovoljnih glasova i želimo to učiniti na dostojanstven način – poručuju iz Glasa poduzetnika.

Kao što su već istaknuli, brinu se za zdravlje svih naših sugrađana i poštuju odluke Vlade Republike Hrvatske, čak i kad one, navode, diskriminiraju mnoštvo poduzetnika te njihovih zaposlenika.

– Međutim, voda je svima došla do grla i poduzetnici trebaju da im Vlada RH vrati jedan mali dio od milijardi koje su kroz godine uplatili u hrvatski proračun. Dosta nam je izgovora i lažnih obećanja. Tražimo hitne i adekvatne ekonomske mjere koje će osigurati spas gospodarstva – zaključuju iz udruge.

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist