Aktualno

Prošle su tri godine otkad nas je napustio Oliver…

Tri godine su prošle otkad nas je napustio veliki hrvatski glazbenik Oliver Dragojević. Obilježio je pedeset godina hrvatske glazbe, a u svojoj prebogatoj karijeri nanizao je čitav niz velikih festivalskih i diskografskih nagrada te brojne hitove koje si ga svrstali među najpopularnije hrvatske glazbenike.

U 2018. godini dobio je i Nagradu za životno djelo Dubrovačko-neretvanske županije. Svojim životom i radom neraskidivo je bio vezan za Dubrovnik. U gradu pod Srđem upoznao je svoju suprugu Vesnu, a taj dan, 13. svibnja 1973. godine, bio mu je, često je znao isticati, jedan od najljepših u životu.

-Sam sebi rekao sam kako je dosta samoće, mladenačkog ludovanja i onda sam je upoznao kad mi je bilo 26 godina, a njoj 19. Upoznao sam je na Stradunu, prošla je kraj mene, imala je crno-crvenu kosu, dugu i valovitu. I samo je prošla. Okrenuo sam se, a i ona se okrenula u isto vrijeme. Onda sam se raspitivao tko je ona. Postojalo je sastajalište u Gradskoj kavani, tamo sam ispitivao ljude koji je poznaju tko je ona i kako se zove. Sve su mi objasnili i jedan od njih bio je posrednik, dogovorili smo sastanak. Našli smo se upravo u Gradskoj kavani jednoga jutra. Je li to bio spoj ili kava, ne znam. I tako smo tamo sjeli i dogovorili se da se vidimo i to popodne. Bili smo u jednom parku, od glavne pošte gore prema Boninovu i tamo smo sjedili možda sat, dva… Tu smo se nekako dogovorili za vezu. Nije bilo predbračnog ugovora, nije bilo ničega – opisao je taj događaj jednom prilikom Oliver. Godinu dana kasnije mladi par izmijenio je bračne zavjete u Oliverovu splitskom domu pred deset uzvanika.

Oliver je na svom fantastičnom glazbenom putu svoj trag ostavio i u Dubrovačkim trubadurima, koji su u to vrijeme sedamdesetih godina prošlog stoljeća ‘žarili i palili’ bivšom državom. S Trubadurima je Oliver proveo godinu dana.

-Kako san doša u Trubadure? Triba san im popunit neke ‘sounde’ koji su im nedostajali. Stavili su me na gitaru ‘dvanaesticu’, koja nije baš moj prvi izbor, ali za zvuk banda bila je sasvim dobra. U ‘Dubrovačkim trubadurima’ bija san godinu dana – prisjetio se Oliver tih dana u jednom intervjuu. Često je nastupao u Dubrovniku, a publika ga je voljela slušati i uživati u njegovim pjesmama. I dalje će uživati – zauvijek!

Koncert Trag u beskraju održat će se u četvrtak 29. srpnja s početkom u 22 sata ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci. Na koncertu će nastupit Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera.

Pročitajte još

FOTO Vijenci i cvijeće za sve poginule na moru

Dulist

43 PREKRŠAJA Trgovci zavaravali kupce tijekom ljetnog sniženja i akcija za početak škole

Dulist

AUDICIJA U NEDJELJU Dođite i postanite Linđovac!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija