Aktualno

PROSLAVLJEN DAN POLICIJE Pavličević: ‘Ako su građani sigurni, mi smo uspješni u radu’

PROSLAVLJEN DAN POLICIJE Pavličević: 'Ako su građani sigurni, mi smo uspješni u radu'

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska ovog je utorka upriličila svečanost povodom Dana policije i blagdana svog nebeskog zaštitnika svetog Mihovila. Na svečanosti su tradicionalno položeni vijenci za poginule pripadnike policije te su javno pohvaljeni policijski službenici.

Policijske službenice i službenici na ovaj se dan posebno prisjećaju svojih 43 poginulih kolega koji su stradali u Domovinskom ratu, a počast su im odali minutom šutnje.

Domaćin proslave, načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević prigodnim se riječima osvrnuo na važnost policijske službe te se zahvalio svim svojim kolegama na doprinosu općoj sigurnosti.

-Nije lako biti policajac. Sjetimo se svih onih dana kad su neki sa svojim najmilijima, a policajac nema pravo na to. On je tu da čuva naš i vaš mir. Svakodnevno su izloženi teškim i stresnim situacijama i uvijek su u oku javnosti, a javnost je ono po čemu mi sudimo naš uspjeh. Ako su građani sigurni i zadovoljni onda smo mi uspješni u radu, a siguran sam da mi to imamo – ponosno je rekao načelnik Pavličević.

PU dubrovačko-neretvanska osobito je ponosna na to što se njezino područje djelovanja smatra sigurnim mjestom za život i turistički boravak. Gradonačelnik Mato Franković iskoristio je priliku da to još jednom istakne i zahvali svim službenicama i službenicima policije.

-Uspjeh turističke destinacije uvelike ovisi i o sigurnosti. Mi možemo s ponosom reći da smo siguran, miran i uspješan turistički grad i poželjna sredina za život – poručio je Franković.

Župan Nikola Dobroslavić u svom se obraćanju prisjetio doprinosa policije u Domovinskom ratu.

-Početkom agresije na Hrvatsku 90-ih godina sve je poteklo iz policije. Sve postrojbe koje su kasnije nastale imaju svoj nukleus u policiji i na tome im želim zahvaliti, a posebno specijalnim postrojbama policije koje su bile jedna od udarnih pesnica u obrani i oslobađanju okupiranih područja – prisjetio se Dobroslavić.

Okupljene je blagoslovio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović nakon čega su uslijedile javne pohvale 24 policijskih službenica i službenika.

Javno su pohvaljeni Ivana Galjuf, Darija Pušić, Drago Vidović, Krunoslav Rebrić, Dragan Kulaš, Marko Čuvalo, Marijana Bokun, Nikša Lukić, Valentin Grden, Dino Ćerlek, Grgo Maslać, Ognjen Markić, Ivo Kristović, Marko Livajić, Marin Topalović, Jasmin Mlinarić, Mario Kaštelan, Frano Fabris, Ante Vlašić, Igor Šantić, Nikolina Medak, Marin Ostojić, Vjekoslav Mihaljević i Ante Dragobratović.

Inače, Dan policije obilježava se 29. rujna, na blagdan svetog Mihovila.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist