Kultura

Proslava 150. obljetnice rođenja Milke Trnine

Prvakinja opere HNK u Zagrebu, Dubravka Šeparović Mušović uz glasovirsku pratnju Đorđa Stanettija održat će recital u spomen na legendarnu hrvatsku opernu divu Milku Trninu, u ponedjeljak, 29. srpnja u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

„Godina Milke Trnine“ obilježava se diljem zemlje pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Iva Josipovića, a na prijedlog Općine Križ koja dostojno baštini uspomenu i nasljeđe sugrađanke Milke Trnine. U cilju obilježavanja jubilarne, 150. godišnjice rođenja ove najveće hrvatske sopranistice i jedne od najvećih u povijesti opere uopće, diljem Hrvatske i Europe izvode se brojni koncerti i drugi programi u njenu čast. Dubrovačke ljetne igre pridružuju se čestitkama i to recitalom Dubravke Šeparović Mušović, Dubrovkinje na europskim pozornicama i miljenice festivalske publike, s istaknutim pijanistom Đorđem Stanettijem.

Najbolji kritičari njezina doba smatrali su da je Milka Trnina Wagnerove junakinje pjevala baš onako kako je to Wagner zamišljao, a kako je oduvijek smatrana wagnerijanskom pjevačicom, večerašnjim koncertom prevladavat će upravo djela Richarda Wagnera i to „Wesendonck Lieder“ te ulomci iz glazbenih drama „Parsifal“ i „Tristan i Izolda“. Program će u drugom dijelu upotpuniti „Pjesma šumske golubice“ Arnolda Schönberga i „Pjesme čeznuća“ Jakova Gotovca.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama www.dubrovnik-festival.hr te u prodajnim uredima Igara u Festivalskoj palači i na Stradunu.

Pročitajte još

Predstava ‘Pod istim krovom’ izvedena u Lazaretima

Dulist

Večer lijepih nota u Dvoru uz violinisticu Evu Šulić i DSO

Dulist

Komorni sastav DSO-a s violinisticom Evom Šulić u četvrtak u Dvoru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija