Grad

PROŠLA TEHNIČKI PREGLED Za zgradu ispod Bourbona izdana uporabna dozvola

Poslovno-stambena zgrada ispod Bourbona, čiji je investitor tvrtka Oštrice, dobila je 25. srpnja uporabnu dozvolu, potvrdili su DuListu iz Grada Dubrovnika.

-Izdana je pravomoćna uporabna dozvola za izgrađenu visoku samostojeću poslovno – stambenu građevine 2b skupine na novoformiranoj građevinskoj čestici koja nosi katastarsku oznaku čest.zem. 617/10 k.o. Gruž (s.i.) odnosno čest.zem.1523/2 k.o. Dubrovnik (n.i.),investitora OŠTRICE d.o.o. – naglasili su u odgovoru iz Gradske uprave.

Kako je DuList donio u svome tiskanom izdanju sredinom srpnja, iako smo još u travnju prošle godine pisali kako je izvršen tehnički pre­gled za poslovno-stambenu zgradu ispod Burbona, čiji je investitor tvrtka Oštrice, ona do tada još uvijek nije bila dobila upo­rabnu dozvolu, a stanari suunatoč tome vć u nju uselili. Iz Grada Dubrovnika naglasili su nam tada da je trgovačko društvo Oštrice d.o.o. odustalo od zahtjeva za izdavanje upo­rabne dozvole za poslovno-stambenu građevinu na novoformiranoj čest.zem. 617/10 k.o. Gruž za koju je tehnički pre­gled izvršen u travnju 2021. godine te da je podnijelo zahtjev za izdavanje izmjene i dopune građevinske dozvole. Zanimalo nas je stoga na što su se konkretno izmjene i dopune odnosile?

Iz Grada su nam tek odgovorili kako se izmjena i dopuna građevinske dozvole odnosila ‘na nedostatke koje su utvrdila javnopravna tijela prilikom prethodno obavljenog tehničkog pregleda’.

-Po izdanoj izmjenjenoj i dopunjenoj građevinskoj dozvoli ponovljen je tehnički pregled i nakon svih suglasnosti javnopravnih tijela izdana je uporabna dozvola – naglasili su iz Grada.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Vlaho Arbulić: ‘Vječno sam zaljubljen u ‘komad’ zemlje na kojem sam odrastao’

Maria Prkut

[BEZ DOZVOLE KONZERVATORA] Pravoslavna crkva mora hitno ukloniti ulaz Muzeja ikona!

Dulist

[OVAJ ČETVRTAK U SPONZI!] Sastat će se opet stara klapa, ovoga puta za gospara Davora Gjiva Gjivoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija