Županija

Prošetajte Arboretumom i poslušajte legende na mističnim povijesnim perivojima

Prošetajte Arboretumom i poslušajte legende na mističnim povijesnim perivojima

Osmi Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki organizira se od 14. do 20. svibnja, a bogat program očekuje vas i u Arboretumu Trsteno.

Tako vas u utorak, 15. svibnja i petak, 18. svibnja očekuje stučni obilazak Arboretuma. U utorak će zaintereseirane građane, uz prethodnu najavu, kroz Arboretum provesti upravitelj Ivan Šimić, a u petak će vodstvo za turističke vodiče i građanstvo imati Nikolina Kapović.

U srijedu od 9.30 Jasna Held, profesionalna priopvjedačica narodnih bajki i priča održat će pripovijedanje bajki, priča i legendi o stablima na mističnim dijelovima povijesnih perivoja Arboretuma, a u četvrtak u 10 sati studenti restauracije i konzervacije drva Sveučilišta u Dubrovniku upoznat će se sa znamenitostima i poviješću ladanjsko gospodarskog posjeda obitelji Gučetić.

U petak, nakon obilaska, održat će se kratki koncert klasične gitare (Nikola Petković) u Zelenoj lođi.

Tijekom trajanja Tjedna botaničkih vrtova i arboretuma u Arboretumu Trsteno će se izložiti 50-ak uvećanih formata starih razglednica Trstenog i samog perivoja s kraja 19. do sredine 20. stoljeća. Razglednice će biti izložene u ljetnikovcu Gučetić Gozze te po cijelom perivoju, na mjestima odakle su izvorno fotografirane.

Informacije i najave na telefon 020 751-019 ili na email: arbor@hazu.hr

 

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist