DuList IN

Promicanje hrvatskog folklora

Folklorni ansambl Linđo organizira od 11. do 13. prosinca Međunarodni znanstveni interdisciplinarni simpozij Hrvatska folklorna i etnografska baština u svjetlu dubrovačke, svjetske i turističke sadašnjosti.

Na ovom simpoziju, kako javljaju iz Linđa, znanstvenici, folkloristi, etnolozi, muzikolozi, teatrolozi i povjesničari, te ugledni turistički djelatnici i predstavnici folklornih ansambala, publicisti, dizajneri i kreatori web i virtualne stvarnosti raspravljat će na temu revalorizacije folklorne i etnografske baštine s posebnim naglaskom na dubrovački, hrvatski, i europski folklor na drugim kontinentima.

Prijavljeno je 82 predavača, a teme o kojima će biti riječi su: moguće povezivanje s
nacionalnim i globalizacijskim stremljenjima i brendiranjima specifičnosti u svjetskoj turističkoj zajednici, polazeći od  različitih aspekata mikrofolkloristike i makrofolkloristike, od predstavljanja baštinskih, tradicionalnih i novih istraživanja plesova, pjesma, glazbe, nošnji, ustroja folklornih ansambala, javnih nastupa u zemlji i inozemstvu, osobnosti i portreta zaslužnih folklorista i etnologa, pronalaženja i naglašavanja folklornih i etnoloških / etnografskih elemenata u književnosti, kazalištu, likovnoj, glazbenoj, arhitektonskoj, urbanističkoj umjetnosti, na filmu, televiziji, internetu, zaslonima mobitela i drugih prijenosnih uređaja.

Poseban segment obuhvatit će povezivanje folklora sa suvremenim tehnologijama, pa će se na taj način uputiti na nove mogućnosti promicanja hrvatskog folklora, u kojem Folklorni ansambl Linđo ima nemalu ulogu.

Svečano otvaranje Međunarodnog znanstvenog interdisciplinarnog simpozija Hrvatska folklorna i etnografska baština u svjetlu dubrovačke, svjetske i turističke sadašnjosti je sutra u 17 sati u tvrđavi Revelin, dok radni dio počinje u ponedjeljak. Simpozij završava 13. prosinca, na Blagdan Svete Lucije, zaštitnice svjetla, kada već tradicionalno Folklorni ansambl Linđo priređuje humanitarnu priredbu posvećenu slijepim i slabovidnim osobama. 
 

Pročitajte još

Dođite na buvljak u Studentskom domu, sredstva idu Udruzi za Down sindrom

Dulist

U Revelin se vraća Shaquille O’Neil, a stiže i Diplo!

Dulist

‘TRAVEL OFF PATH’ Zašto će Dubrovnik biti jedna od popularnijih destinacija ovog ljeta?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija