DuList IN

Promicanje hrvatskog folklora

Folklorni ansambl Linđo organizira od 11. do 13. prosinca Međunarodni znanstveni interdisciplinarni simpozij Hrvatska folklorna i etnografska baština u svjetlu dubrovačke, svjetske i turističke sadašnjosti.

Na ovom simpoziju, kako javljaju iz Linđa, znanstvenici, folkloristi, etnolozi, muzikolozi, teatrolozi i povjesničari, te ugledni turistički djelatnici i predstavnici folklornih ansambala, publicisti, dizajneri i kreatori web i virtualne stvarnosti raspravljat će na temu revalorizacije folklorne i etnografske baštine s posebnim naglaskom na dubrovački, hrvatski, i europski folklor na drugim kontinentima.

Prijavljeno je 82 predavača, a teme o kojima će biti riječi su: moguće povezivanje s
nacionalnim i globalizacijskim stremljenjima i brendiranjima specifičnosti u svjetskoj turističkoj zajednici, polazeći od  različitih aspekata mikrofolkloristike i makrofolkloristike, od predstavljanja baštinskih, tradicionalnih i novih istraživanja plesova, pjesma, glazbe, nošnji, ustroja folklornih ansambala, javnih nastupa u zemlji i inozemstvu, osobnosti i portreta zaslužnih folklorista i etnologa, pronalaženja i naglašavanja folklornih i etnoloških / etnografskih elemenata u književnosti, kazalištu, likovnoj, glazbenoj, arhitektonskoj, urbanističkoj umjetnosti, na filmu, televiziji, internetu, zaslonima mobitela i drugih prijenosnih uređaja.

Poseban segment obuhvatit će povezivanje folklora sa suvremenim tehnologijama, pa će se na taj način uputiti na nove mogućnosti promicanja hrvatskog folklora, u kojem Folklorni ansambl Linđo ima nemalu ulogu.

Svečano otvaranje Međunarodnog znanstvenog interdisciplinarnog simpozija Hrvatska folklorna i etnografska baština u svjetlu dubrovačke, svjetske i turističke sadašnjosti je sutra u 17 sati u tvrđavi Revelin, dok radni dio počinje u ponedjeljak. Simpozij završava 13. prosinca, na Blagdan Svete Lucije, zaštitnice svjetla, kada već tradicionalno Folklorni ansambl Linđo priređuje humanitarnu priredbu posvećenu slijepim i slabovidnim osobama. 
 

Pročitajte još

BIJELA PREGAČA ZA JELICU BOTO Profesorica klavira dubrovačkom poparom osvojila žiri MasterChefa

Dulist

[VIDEO] Dubrovčani s Terezom proslavili Svjetski dan turizma

Dulist

TEK OTVOREN, A VEĆ OMILJENI RESTORAN I LOUNGE BAR St. Pietro novi je dragulj juga Jadrana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija