Aktualno

Prometna policija o sigurnosti u prometu educirala razne generacije

Prometna policija o sigurnosti u prometu educirala razne generacije

Edukacije, koje imaju za cilj prevenciju prometnih nesreća Postaja prometne policije Dubrovnik provodi već niz godina. Edukacije su posebno organizirane ovisno o generaciji osoba kojima su namijenjene. Primjerice, edukacija djece vrtićke dobi i prvašićima je usmjerena na njihovo sigurno sudjelovanje u prometu. Upravo takvo jedno predavanje održano je učenicima prvog razreda O.Š. Marina Držića gdje se djeci pojasnilo na koji način se smiju voziti u automobilima i na motociklima.

Djeca su šetnjom s policijskim službenikom po ulici učila o pravilnom prelaženju pješačkog prijelaza kao i o svim opasnostima na koje mogu naići tijekom kretanja ulicom.

Osim toga, preventivne aktivnosti Postaje prometne policije Dubrovnik posebno su usmjerene i na zaštitu mladih vozača koji, na žalost, nerijetko budu sudionici teških prometnih nesreća.

Kako bi se u što većoj mjeri zaštitila njihova prometna sigurnost policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik ostvarili su usku suradnju s auto školama i kandidatima za vozače održala predavanja čiji je naglasak bio na njihovu sigurnost.

Mladi su se vozači kroz predavanje upoznali s pokazateljima stanja sigurnosti u cestovnom prometu, najčešćim vrstama prometnih nesreća, greškama i prekršajima vozača zbog kojih dolazi do prometnih nesreća, negativne učinke alkohola i droge na vozačke sposobnosti, zakonske odredbe vezane za mlade vozače, postupke prometne policije u nadzoru prometa i negativne prekršajne bodove.

Ova suradnja će se kroz predavanja prometne policije nastaviti i sa sljedećim polaznicima autoškola.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist