AktualnoUrednički izbor

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] GLORIA MAGE GOSPIĆ Ona je iz Mokošice i rastura PR!

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] GLORIA MAGE GOSPIĆ Ona je iz Mokošice i rastura PR!

Ja sam iz Mokošice – reći će nam kroz široki osmijeh naša Dubrovkinja izvan Grada, Gloria Mage Gospić. Mlada, upješna PR-ovka stoji iza brojnih projekata u Hrvatskoj – pa i onih političkih – a njena agencija ‘Komunikativna’ uspješno plovi ovim vodama. Ipak, sve je počelo u Mokošici, a Gloria će nam pričati o djetinjstvu i njenom poslovnom putu…

—Cijelo svoje djetinjstvo sam provela u Mokošici, a tu sam išla i u školu! Prvi dan škole je svima stvarno veliki dan jer se događa velika promjena i uzbuđenje je ogromno pa je tako bilo i meni. Jako se dobro sjećam skoro svih lica iz razreda pa čak i ponekih odjevnih kombinacija – ističe kroz osmijeh. Osim Mokošice, imala je i drugu ‘oazu’.

Oblačenje u babinu nošnju
—Osim u Mokošici, djetinjstvo sam provela u Primorju. Svako ljeto i svaki slobodan vikend smo išli u Dole odakle mi je tata. Zapravo većina uspomena mi je od tamo. Igranje na nečijoj taraci i po selu, oblačenje u babinu nošnju, upadanje u neprilike jer smo nečijoj babi izgazili baštinu, pješačenje do plaže i nazad – uvijek u čoporu od nas minimalno deset… Mislim da sam imala prekrasno djetinjstvo, okružena prijateljima i rođacima. Moja obitelj je stvarno velika, a svi se i dan danas čujemo i družimo kad god možemo, čak i do trećeg koljena – ističe nam dalje Gloria. Živjela je u Gradu sve do treće godine fakulteta, komunikologije, a onda se odlučuje na preseljenje.

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] GLORIA MAGE GOSPIĆ Ona je iz Mokošice i rastura PR!

Manjgura i izlet u politiku
—Da, odlučila sam se preseliti u Zagreb i tamo završiti studij. Razlog je bio jer sam htjela upoznati svoju struku i odraditi praksu u nekoj od velikih PR agencija. U Zagrebu sam upisala Novinarstvo (FPZG) na kojem sam kao smjer odabrala odnose s javnošću i političku komunikaciju, a uz to sam na Hrvatskim studijima upisala sociologiju koju sam nakon prvog semestra morala ‘otpisati’ jer sam dobila praksu u agenciji Manjgura, kod Kreša Macana i imala sam previše obveza da bih oba fakulteta i praksu odradila kako treba – priča nam dalje. U agenciji našeg također ‘Dubrovčanina izvan Grada’ odlično se snašla.

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] GLORIA MAGE GOSPIĆ Ona je iz Mokošice i rastura PR!

—U Manjguri sam apsolutno uživala i radila sam uz najbolje stručnjake za političku komunikaciju i prvi ‘izlet’ u politiku imala na europarlamentarnim izborima. Od tada sam uz svoje mentore radila sve razine izbora – od predsjedničkih, parlamentarnih i lokalnih. Nakon diplome morala sam se zbog privatnih razloga vratiti u Dubrovnik gdje sam ostala nekoliko mjeseci te preselila u Split zbog zaposlenja u agenciji VAJT. Tamo sam živila pet godina i u međuvremenu otvorila vlastitu agenciju – tu nam počinje svoju, osobnu poslovnu priču naša sugovornica. Nekako baš s poslovnom, poklopila se i ona romantična.

‘Komunikativna’ je brzo stala na noge
—Komunikativna agencija brzo je stala na noge, otvorila sam ured, radila projekte diljem Hrvatske i uskoro zaposlila prvu suradnicu. Na jednom od prvih projekata s vlastitom agencijom, dodjeli nagrada za elektroničku glazbu, upoznala sam svog supruga i nakon nekog vremena odselila ponovno u Zagreb. Vjenčali smo se 2020., a u prosincu 2022. postali roditelji predivnog dječaka. Agencija i dalje radi uspješno, ali sa sjedištem u Zagrebu, a ja koristim svaku priliku za doći u Dubrovnik i raditi za klijente ili projekte koji su u Gradu – ističe Gloria. S njena dva mladića i dalje uspješno ‘kombinira’ posao i privatni život.

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] GLORIA MAGE GOSPIĆ Ona je iz Mokošice i rastura PR!

—Suprug je meni, a ja njemu podrška u svemu što radimo i zato nije ništa teško stići niti napraviti budući da smo oboje privatnici, a vremena u danu je jako malo za kvalitetno obiteljsko druženje, posao i projekte koje smo pokrenuli – iskreno će Gloria. Odgovorila nam je i ‘vuče’ li je Grad privatno, a ne samo kroz projekte.

—Svako ljeto nastojim doći dole s mužem i bit barem tjedan dana. Nadam se da je suprug ozbiljno mislio kad je rekao da bi mogli dole u penziju (smijeh!). Nažalost, zbog posla ne stignemo toliko često dolaziti koliko bismo htjeli, ali kad god dođemo i na koliko god dugo – malo mi je.

Ne prođe niti jedan dolazak da ne prođem preko Straduna pa makar lijevala kiša – iskreno će naša sugovornica. Prenosit će ljubav prema Gradu i dalje.

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] GLORIA MAGE GOSPIĆ Ona je iz Mokošice i rastura PR!

— Nadam se jednog dana ljubav prema Gradu, njegovoj povijesti, kulturi i običajima usaditi i mome sinu – zaključuje Gloria Mage Gospić, naša ‘Dubrovkinja izvan Grada’.

POSLOVNI IZAZOVI 
Izbori, izbori i još malo izbora 
Gloria Mage Gospić je kao dio tima radila za HNS na nacionalnoj razini dok je Vrdoljak bio na čelu, predsjedničke izbore Ivu Jospoviću, kampanju za parlamentarne izbore za preferencijalno glasanje kandidatu Srđanu Gjurkoviću iz Splita, koji je s 13. mjesta na listi ušao u Sabor. 

—Radila sam i europarlamentarne izbore Laburistima dok su još postojali (smijeh) – dodat će u svom navođenju Gloria. Imala je i samostalne projekte.

—Radila sam dva puta lokalne izbore u Gradu, jedne lokalne u Sinju za GV. Za oba puta kad mi se pružila prilika da radim izbore u Gradu zvali su me iz splitskog HDZ-a da radim njima lokalne izbore, a oba puta, ‘srećom’ nakon što sam već dogovorila drugu suradnju pa nisam ni ulazila s njima u dogovore – istaknut će nam ukratko Gloria o ciklusu lokalnih izbora otkad ima svoju tvrtku, od 2017. godine.

—Osim politike, većinom sam neopredijeljena što se tiče ‘niše’ posla – radim sve ono što mi je zanimljivo i volim učiti o svemu pa mi je to idealno jer uz svakog klijenta si primoran naučiti nešto novo o nečemu što prije možda nisi toliko pratio – zaključit će Gloria Mage Gospić.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist