Zanimljivosti

PROLJEĆE U KONAVLIMA Ne propustite drugu pješačku turu od Dubravke do Vodovađe

Agroturizam Konavle u sljedeću nedjelju, 30. svibnja, nastavlja s vođenim pješačkim turama kroz Konavle. Ruta druge ture je Dubravka – Zastolje – Vodovađa – Dubravka. Okupljanje sudionika je ispred Doma kulture u Dubravci u 15 sati. Nakon laganog spuštanja prema Zastolju i zaustavljanja kod Mlinice Šapro, nastavlja se do izvora Vodovađe i OPG-a Švago. Pješačenje se nastavlja makadamskom stazom kroz maslinike i dubrave do crkve sv. Mihovila gdje će biti pauza i osvježenje. Tura završava na polazišnoj točki gdje se kraj Obradovićeve mlinice biti organizirana okrepa. Cijelim putem će se moći uživati u prirodi i preljepim krajolicima Konavla. Dužina staze je 11.6 km te se očekuje da će trajati do 19.30 sati. Cijela tura je većinom makadamska, a manjim dijelom asfaltna, s dvije dionice s nešto većim usponom. Sudionike molimo da ponesu prikladnu odjeću, obuću te vodu. Kao i uvijek sudjelovanje je besplatno za sve sudionike.

Na turi održanoj prošle nedjelje, 23.svibnja, sudjelovalo je gotovo 200 sudionika, tako da iz Agroturizma Konavle pozivaju da dođete u što većem broju. Tura je organizirana u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Konavle organizira u okviru projekta ‘Konavle hike’ kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti Proljeća u Konavlima. U okviru proljetnih aktivnosti Udruge obnovile su se oznake i čistile pješačko-biciklističke staze Konavala. Projektom ‘Konavle hike’ Agroturizam planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala.

Pročitajte još

SVI NA PLAŽU More se ugrijalo na 25!

Dulist

NA PORPORELI Sutra imate priliku pogledati super Mjesec kroz teleskop

Dulist

Policijski stručnjaci pronašli papinske isprave ukradene iz Državnog arhiva u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija