Zanimljivosti

PROLJEĆE U KONAVLIMA Ne propustite drugu pješačku turu od Dubravke do Vodovađe

PROLJEĆE U KONAVLIMA Ne propustite drugu pješačku turu od Dubravke do Vodovađe

Agroturizam Konavle u sljedeću nedjelju, 30. svibnja, nastavlja s vođenim pješačkim turama kroz Konavle. Ruta druge ture je Dubravka – Zastolje – Vodovađa – Dubravka. Okupljanje sudionika je ispred Doma kulture u Dubravci u 15 sati. Nakon laganog spuštanja prema Zastolju i zaustavljanja kod Mlinice Šapro, nastavlja se do izvora Vodovađe i OPG-a Švago. Pješačenje se nastavlja makadamskom stazom kroz maslinike i dubrave do crkve sv. Mihovila gdje će biti pauza i osvježenje. Tura završava na polazišnoj točki gdje se kraj Obradovićeve mlinice biti organizirana okrepa. Cijelim putem će se moći uživati u prirodi i preljepim krajolicima Konavla. Dužina staze je 11.6 km te se očekuje da će trajati do 19.30 sati. Cijela tura je većinom makadamska, a manjim dijelom asfaltna, s dvije dionice s nešto većim usponom. Sudionike molimo da ponesu prikladnu odjeću, obuću te vodu. Kao i uvijek sudjelovanje je besplatno za sve sudionike.

Na turi održanoj prošle nedjelje, 23.svibnja, sudjelovalo je gotovo 200 sudionika, tako da iz Agroturizma Konavle pozivaju da dođete u što većem broju. Tura je organizirana u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Konavle organizira u okviru projekta ‘Konavle hike’ kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti Proljeća u Konavlima. U okviru proljetnih aktivnosti Udruge obnovile su se oznake i čistile pješačko-biciklističke staze Konavala. Projektom ‘Konavle hike’ Agroturizam planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist