Zanimljivosti

Projekt za pomoć dječaku Anti

Projekt za pomoć dječaku Anti

Učenici 3a razreda OŠ Mokošica, uz pomoć roditelja, organiziraju humanitarni projekt za pomoć dječaku Anti Joviću. Održat će se 26. listopada od 18 do 21 sat na igralištu Naš Dom u Novoj Mokošici, a sudjelovat će Šime Strikoman, grupa Valetudo, klapa Ragusavecchia feat Ivica Jelavić, plesni studio Dea i DJ. Ulaz je slobodan.

Dječak Ante ima 10 godina i rođen je s tjelesnim poteškoćama. Naime, Ante se nalazi u kolicima i ne može se samostalno kretati. Terapijama je uspio savladati neke od vještina koje su nama banalne kao npr. tehniku hranjenja pa može držati ožicu, ali još uvijek ne može samostalno pisati, može sjedati, ali ga se treba poduprijeti ili držati u kolicima, može se uspraviti i pružiti udove ali ne i samostalno kretati…

Želja njegovih roditelja da ga uspiju bar u toku vremena pomoću terapija osposobiti i osamostaliti. Zar je to previše…? Djeca 3a razreda potaknula su ovaj vrijedan hvale projekt, a mi roditelji im pomažemo u povezivanju i senzibiliziranju lokalne zajednice. Svi ljudi otvorena srca koji su se prepoznali u projektu pozvani su da djeluju kako bismo lakše i brže stigli do cilja. A ujedno da naučimo djecu da kao što su naučili pisati i čitati nauče i pomagati onima kojima je pomoć potrebna – naveli su na facebook stranici ovog projekta „Dubrovačka rijeka dobrote“.

Dodaju i kako su u opticaju kuponi za prikupljanje dobrovoljnih priloga u iznosu od 10, 20, 50, 100 kuna. Kuponi se nalaze u caffe baru Balun -Nova Mokošica, caffe baru Cultus – Nova Mokošica, caffe baru Kiss – Nova Mokošica,caffe bar Zodiak – Nova Mokošica,trgovina Novo Naselje (Ševelj) – Nova Mokošica, trgovina Mokošica (Grkeš) – Stara Mokošica, cvjećara Patrea (ispred Raiffeisen banke), te caffe bar Giro (Tommy).

 

Pročitajte još

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist