Grad

Projekt revitalizacije TUP-a prepoznat kao primjer uspješne priče New European Bauhausa

Projekt revitalizacije TUP-a prepoznat kao primjer uspješne priče New European Bauhausa

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, na poziv povjerenice Europske komisije za koheziju i reforme Elise Ferreire, sudjelovala je u Bruxellesu na New European Bauhaus Festivalu gdje je predstavila projekt revitalizacije TUP-a.

Sudjelujući uz povjerenicu Ferreire na panelu „Promjena na terenu: uspješne priče NEB-a“ zamjenica Tepšić je prezentirala dosadašnje rezultate projekta. Projekt transformacije građanima nedostupnog industrijskog prostora površine 9.000 metara kvadratnih u centru grada u novo kulturno-društveno središte otvoreno za građane i posjetitelje istaknut je kao primjer dobre.

Uputila je zahvalu Europskoj komisiji na prepoznavanju vrijednosti projekta revitalizacije TUP-a kao i na dosadašnjoj potpori koja je, ocijenila je, bila ključna u razvoju projekta i definiranju njegovih ciljeva. Istaknula je da je TUP već danas služi svrsi definiranoj projektom jer je dom brojnim kreativcima, umjetničkim društvima i udrugama mladih iz različitih područja, ali i privatnim inicijativama poput muzeja i klubova.

Grad Dubrovnik pokrenuo je realizaciju faza projekta poput uređenja nekadašnje tvorničke alatnice u novu gradsku knjižnicu i depot te je spreman za prijavu na natječaje za financiranje putem fondova Europske unije po dostupnosti istih.

Podsjetimo, nakon strateške kupovine društva TUP d.d. u travnju 2022., najveće pojedinačne akvizicije Grada Dubrovnika u posljednjih 30 godina, projekt revitalizacije industrijskog prostora odabran je od strane Europske komisije kao jedan od 20 najboljih projekta u Europi u sklopu inicijative Novi europski Bauhaus. Gradu Dubrovniku pružena je stručna tehnička pomoć za stvaranje održivog modela revitalizacije prostora.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist