Hrvatska

PROJEKT KRENUO NIZBRDO Gospodarski kriminal u Europskoj prijestolnici kulture

PROJEKT KRENUO NIZBRDO Gospodarski kriminal u Europskoj prijestolnici kulture

Vijest o podizanju kaznene prijave protiv šest članova stručnog povjerenstva tvrtke ‘Rijeka 2020’ odjeknula je u hrvatskoj javnosti. Riječ je o tvrtki koju su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija osnovali za provođenje projekta Europska prijestolnica kulture. Navedena šestorka osumnjičena je za gospodarski kriminal, odnosno za nezakonito pogodovanje stranoj tvrtki kod dobivanja angažmana na projektu EPK – Rijeka 2020. Sporna je naime javna nabava pozornice i audiovizualne opreme.

Kako je Telegram pisao, u pitanju je natječaj iz prošle godine na kojem je ovo Povjerenstvo odabralo tvrtku sa sjedištem u stranoj državi iako, kako se sumnja da ona nije ispunjavala tražene uvjete te je trebala biti isključena iz postupka javne nabave. Telegram je iz pouzdanih izvora doznao da se kaznena prijava odnosi na natječaj za ‘Najam pozornice s krovom i audiovizualne opreme za program službenog otvaranja projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture’. Taj posao bio je vrijedan ukupno 1.568.800 kuna bez PDV-a.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek komentirala je kaznenu prijavu ističući kako će reviziju napraviti nakon što EPK završi, prenosi Novi list.

Podsjetimo, Dubrovnik je bio jedan od četiriju gradova koji su ušli u završnicu izbora za naslov Europske prijestolnice kulture u 2020. godini. Prestižna titula ipak je pripala Rijeci.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist