Grad

PROJEKT EU PRIJESTOLNICE KULTURE Zamjenica Tepšić susrela se s gradonačelnikom Veszprema

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i direktor Turističke zajednice Grada Dubrovnika Miro Drašković susreli su se u Mađarskoj sa gradonačelnikom Grada Veszprema, Gyulom Porgom.

Današnji susret obilježio je razgovor o projektu Europske prijestolnice kulture, a čiju titulu nosi upravo Veszprem, grad bogatog kulturnog nasljeđa, koji svoju budućnost gradi na kreativnim konceptima i suvremenim inovacijama. Ujedno, razgovaralo se o izazovima popularnih turističkih destinacija, potrebi održivog i odgovornog upravljanja odredištem i suradnji Dubrovnika i Veszprema u području kulture, glazbe, gastronomije i umjetnosti. Usuglašeno je kako se zbog snažnih poveznica među narodima i brojnim područjima mogu uspostaviti aktivnosti koje će unaprijediti odnose i koje će pomoći u ostvarivanju inovativnih projekata. Zamjenica Tepšić ovom je prilikom uputila poziv predstavnicima Grada Veszprema da posjete Hrvatsku i Dubrovnik.

Povod službenog dvodnevnog boravka bilo je i sudjelovanje na jednom od najvećih gastronomskih festivala Balaton Wine & Gourmet i turistička prezentacija o Dubrovniku izrađena u suradnji Turističke zajednice grada Dubrovnika, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatske Turističke zajednice.

Na drugom izdanju Balaton Wine & Gourmet festivala upotpunjenim uzbudljivim programima za gurmane, ljubitelje gastronomije i profesionalce prezentirani su visoko kvalitetni proizvodi dubrovačkog kraja, autohtone i jedinstvene vinske sorte, koje su pobudile veliki interes svih posjetitelja ove manifestacije. Cjelokupni doživljaj uljepšao je i glazbeni nastup dubrovačke jazz pjevačice, Maje Grgić.

Službeni boravak u Mađarskoj obuhvatio je turističko razgledavanje spomeničkih atrakcija Veszprema, jednog od najstarijih gradova u toj zemlji. Također, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i direktor Turističke zajednice Grada Dubrovnika Miro Drašković nazočili su danas otvorenju nove multifunkcionalne dvorane u kojem će biti smješteno lutkarsko kazalište, navode u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

 

Foto: Grad Dubrovnik 

 

Pročitajte još

DUMAME I TINTILINIĆI Zabava u Uvali za malenu Luciju

Dulist

Obnavlja se cesta između Dubravice i Trstenoga, vrijednost radova 300 tisuća eura

Dulist

ZAPOČELI RADOVI VRIJEDNI 137 TISUĆA EURA Obnavlja se nogostup u Svetom Jakovu i Mokošici

Dulist