Grad

PROJEKT EU PRIJESTOLNICE KULTURE Zamjenica Tepšić susrela se s gradonačelnikom Veszprema

tepsic madarska

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i direktor Turističke zajednice Grada Dubrovnika Miro Drašković susreli su se u Mađarskoj sa gradonačelnikom Grada Veszprema, Gyulom Porgom.

Današnji susret obilježio je razgovor o projektu Europske prijestolnice kulture, a čiju titulu nosi upravo Veszprem, grad bogatog kulturnog nasljeđa, koji svoju budućnost gradi na kreativnim konceptima i suvremenim inovacijama. Ujedno, razgovaralo se o izazovima popularnih turističkih destinacija, potrebi održivog i odgovornog upravljanja odredištem i suradnji Dubrovnika i Veszprema u području kulture, glazbe, gastronomije i umjetnosti. Usuglašeno je kako se zbog snažnih poveznica među narodima i brojnim područjima mogu uspostaviti aktivnosti koje će unaprijediti odnose i koje će pomoći u ostvarivanju inovativnih projekata. Zamjenica Tepšić ovom je prilikom uputila poziv predstavnicima Grada Veszprema da posjete Hrvatsku i Dubrovnik.

Povod službenog dvodnevnog boravka bilo je i sudjelovanje na jednom od najvećih gastronomskih festivala Balaton Wine & Gourmet i turistička prezentacija o Dubrovniku izrađena u suradnji Turističke zajednice grada Dubrovnika, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatske Turističke zajednice.

Na drugom izdanju Balaton Wine & Gourmet festivala upotpunjenim uzbudljivim programima za gurmane, ljubitelje gastronomije i profesionalce prezentirani su visoko kvalitetni proizvodi dubrovačkog kraja, autohtone i jedinstvene vinske sorte, koje su pobudile veliki interes svih posjetitelja ove manifestacije. Cjelokupni doživljaj uljepšao je i glazbeni nastup dubrovačke jazz pjevačice, Maje Grgić.

Službeni boravak u Mađarskoj obuhvatio je turističko razgledavanje spomeničkih atrakcija Veszprema, jednog od najstarijih gradova u toj zemlji. Također, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i direktor Turističke zajednice Grada Dubrovnika Miro Drašković nazočili su danas otvorenju nove multifunkcionalne dvorane u kojem će biti smješteno lutkarsko kazalište, navode u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

 

Foto: Grad Dubrovnik 

 

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović