Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Svečano otvorena nova škola u povijesnoj jezgri

U obnovljenoj i uređenoj palači u Ulici Ilije Sarake u povijesnoj jez­gri grada svečano je otvorena nova školska zgrada, kao sastavni dio OŠ Marina Getaldića, čime je ova škola s početkom nastavne godine prešla u jednosmjensku nastavu. Veliki je to doprinos i očuvanju života u zidinama, koje su ovom investicijom dobile šest novih razrednih odjeljenja.

Na svečanosti su sudjelovali izasla­nica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, državna taj­nica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Zrinka Raguž, župan Nikola Dobrosla­vić, biskup Roko Glasnović i predsjed­nik zaklade Caboga Stiftung Ivo Felner, ravnateljica škole Silvana Bjelovučić, učiteljice i učitelji te djeca koja su izvela prigodan program.

‘Čast i zadovoljstvo mi je što u ovih šest godina otvaramo drugu osnovnu školu i korak po korak idemo u sustav jednosmjenske nastave svih škola na području grada Dubrovnika’, rekao je u prigodi otvorenja dubrovački gra­donačelnik Mato Franković, zahva­livši pritom svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog iznimno zahtjevnog projekta.

‘Kada govorimo o životu u gradu, potrebi za djecom, dječjim smijehom i igrom u gradu, ova palača predstav­lja upravo to. Svako dijete koje izađe iz ove palače sa sobom će nositi toliku ljubav prema ovom gradu i imat će najljepše uspomene djetinjstva’, kazao je također gradonačelnik.

Ukupno ulaganje u obnovu i adapta­ciju te opremanje OŠ Marina Getaldića na dvije lokacije, objekt u Ulici Ilije Sarake i zgrada Centar, iznosi 2,5 mili­juna eura, a financirano je donacijom Zaklade Caboga Stiftung. Palaču je, za potrebe organiziranja osnovne škole, Gradu na korištenje bez naknade ustu­pila Dubrovačka biskupija. Za potrebe razredne nastave, od 1. do 3. razreda, uređeno je šest učionica i potrebni popratni prostori. U sklopu istog projekta adaptirana je i opremljena i zgrada Centar gdje se prostor prilago­dio za veće učenike, od 4. do 8. razreda.

Radove na obnovi, adapta­ciji i uređenju Osnovne škole Marina Getaldića na dvije loka­cije izvela je tvrtka Alfaplan gra­đenje d.o.o., dok je nadzor bila zadužena tvrtka Struktura pro­jekt. U realizaciji ovog projekta značajna je bila suradnja s Mini­starstvom kulture i medija RH te s Konzervatorskim odjelom u Dubrovniku.

Krenulo asfaltiranje prometnica na četiri lokacije

Sukladno novom dinamičkom sustavu, na četiri loka­cije, u Ulici Marka Marojice, na cestama u Šumetu, Pobrežju i Osojnik – Pobrežje, krenuli su radovi pojačanog održava­nja prometnica. Zahvaljujući novom sustavu nabave, više različitih izabranih izvođača izvodi radove u isto vrijeme.

Radove asfaltiranja dijela Ulice Marka Marojice do spoja s Janjinskom ulicom izvodi tvrtka Tehnogradnja d.o.o., a radovi vrijedni 47.970,00 eura (bez PDV-a) trajat će 10 kalen­darskih dana.

Asfaltiranje dijela nerazvrstane ceste Milakov do, Pobrežje, dužine oko 210 metara izvodi tvrtka Dubrovnik Ceste d.d. Rok izvođenja radova je 10 dana, a vrijedni su 30.542,72 eura (bez PDV-a).

Dio nerazvrstane Ceste u Šumetu asfaltirat će se u dužini od oko 700 metara, radove izvodi Tehnogradnja d.o.o. Uku­pni iznos ugovora je 63.431,00 eura (bez PDV-a), radovi će trajati 10 dana.

Asfaltiranje dijela nerazvrstane ceste Osojnik-Pobrežje, dužine oko 2.100 metara, izvodi tvrtka Asphalt Team d.o.o. Radovi su vrijedni 229.800,00 eura (bez PDV-a), a trajat će 18 kalendarskih dana.

Prvo se na lokacijama odrađuje frezanje, nakon čega sli­jede radovi asfaltiranja.

Kako bi optimizirao rokove uređenja i saniranja gradskih prometnica i time ubrzao izvođenje radova, Grad Dubrovnik ove je godine prvi put razdvojiti javne nabave, i to za redovno i pojačano održavanje nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina. Postupak za pojačano održavanje proveden je po novom modelu, dinamičkim sustavom nabave.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 20. rujna 2023.

Pročitajte još

Obnavlja se cesta između Dubravice i Trstenoga, vrijednost radova 300 tisuća eura

Dulist

ZAPOČELI RADOVI VRIJEDNI 137 TISUĆA EURA Obnavlja se nogostup u Svetom Jakovu i Mokošici

Dulist

U Gruž stigle jelke, doznali smo cijene!

Dulist