Županija

PROJEKT CENTRA ZA DJECU S POSEBNIM POTREBAMA Natječaj vrijedan 3,5 milijuna kuna pri kraju

Župan Nikola Dobroslavić održao je sastanak na temu ‘Provedba projekta Centra za djecu s posebnim potrebama’.

Na sastanku su nazočili Povjerenica Vlade RH za Grad Dubrovnik Nada Medović, ravnatelj OB Dubrovnik Mario Bekić, ravnatelj DZ Dubrovnik Branko Bazdan, predstavnica Zaklade ‘Blaga djela’ te predstavnici udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Dva skalina, Poseban prijatelj, Slatki život, Zajedno do zdravlja i Kluba liječenih alkoholičara.

S obzirom da je 3,5 milijuna kuna vrijedan natječaj za izgradnju zgrade Centra za djecu s posebnim potrebama gotovo pri kraju, razgovaralo se o iznalaženju zamjenskih prostorija kako bi se za vrijeme trajanja radova omogućio nesmetan rad udruga koje su do sada obavljale svoje djelatnosti u staroj zgradi. Inače, arhitektonski studio ‘Vetma’ poklonio je projekt za izvođenje radova.

Predstavnike udruga razveselila vijest upravitelja Zaklade ‘Blaga djela’ Nikole Obuljena da je Zaklada spremna trajno financirati terapeuta za rad s djecom s posebnim potrebama. Zaključeno je da će se u zgradi koja će u potpunosti biti financirana iz proračuna DNŽ omogućiti kontinuirani rad stručnjaka potrebnih profesionalnoj pomoći djece.

Pročitajte još

Nakon 30 godina počinju projekcije u Ljetnom kinu Cavtat

Dulist

Božo Lasić: ‘Razumijem razočaranje sugrađana. U ponedjeljak očekujemo izmjene voznog reda’

Dulist

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo 300 tisuća kuna za opremanje sportske dvorane OŠ Gruda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija