Županija

PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA Održana završna konferencija projekta ‘Nisi sam’

PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA Održana završna konferencija projekta ‘Nisi sam’

Dana 16. lipnja 2021. u tvrđavi Kaštio održana je završna konferencija projekta ‘Nisi sam’. Na konferenciji projekta ‘Nisi sam’ sudjelovali su: načelnik Općine Ston Vedran Antunica, voditeljica projekta Valentina Vitković, koordinatorice projekta iz partnerskih općina Janjina i Trpanj, predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, žene zaposlene kroz projekt te drugi sudionici.
Kroz prezentaciju učinaka projekta predstavljene su postignute vrijednosti ovog vrijednog projekta.
Od 15. veljače 2019. do 30. travnja 2021. na području općina Ston, Janjina i Trpanj zaposleno je 12 žena koje su se brinule za više od 100 krajnjih korisnika. Tijekom 24 mjeseca žene su bile zaposlene na puno radno vrijeme za obilazak i rad kod kuće osoba u nepovoljnom položaju te pripadnika samačkih domaćinstava u ruralnim područjima. Krajnjim korisnicima su dodjeljivani paketi higijenskih potrepština, a ženama je nabavljena radna obuća i odjeća. Tijekom srpnja i kolovoza 2020. godine žene su završile formalno obrazovanje za poslove gerontodomaćice. U rujnu 2020. godine održan je okrugli stol na temu poboljšanja zapošljivosti teže zapošljivih žena.
PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA Održana završna konferencija projekta ‘Nisi sam’
Trajanje provedbe projekta je 30 mjeseci, projekt je započeo 8. siječnja 2019. godine, a završava 7. srpnja 2021. godine.
Opći cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke. Specifični cilj je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.
Poziv ‘Zaželi – program zapošljavanja žena’ je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena te Prijedlogom Odluke Vijeća EU o smjernicama politike zapošljavanja država članica u kojem se naglasak stavlja na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanje siromaštva jer će se kao sudionice ovih radova uključivati žene koje su u najnepovoljnijem položaju na tržištu rada koje će ujedno poboljšati kvalitetu života krajnjih korisnika, a ujedno će se smanjiti i socijalna isključenost obje kategorije. Nadalje, operacija je u skladu i sa Smjernicama za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja od 2015. do 2017. u kojima je jedan od ciljeva aktivne politike zapošljavanja povećanje stope zapošljivosti žena.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda ‘Zajedno do fondova EU’.
PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA Održana završna konferencija projekta ‘Nisi sam’

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist