Grad

Program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja

Dan dubrovačkih branitelja 2014. godine, Polaganje vijenaca na Srđu

Dan dubrovačkih branitelja i ove godine obilježit će se prigodnim programom od 2. do 7. prosinca. Program obilježavanja, kojim će se odati počast svim poginulim braniteljima i civilima koji su sudjelovali u obrani Grada, započinje malonogometnim turnirom ‘Hladnica’ i memorijalnim turnirom u nogometu ‘Josip Zvono’, a nastavlja se satom povijesti o Domovinskom ratu u dubrovačkim školama.

U sklopu programa, 5. prosinca, u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik predstavit će se i donacija akademskog slikara Dimitrija Popovića za budući stalni postav muzeja te monografija ratnih fotografija ‘Domovinski rat’ i izložba fotografija ‘Dubrovnik 1991./1992.’ autora Zlatka Kallea.

Istoga dana održat će se i tribina ‘Zajedno smo obranili Grad’ na kojoj će sudjelovati dr. Visko Mihaljević i dr. Herman Vukušić, a u 20 sati u dubrovačkoj katedrali upriličit će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkog komornog zbora.

Na sam Dan dubrovačkih branitelja i blagdan svetog Nikole, nakon odavanja počasti svim poginulim braniteljima u 18 sati u dubrovačkoj katedrali služit će se sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.

U srijedu, 6. prosinca s početkom u 20 sati na Stradunu će se održati i koncert Miroslava Škore, a u četvrtak, 7. prosinca u Saloči od zrcala predstavit će se knjiga Ante Guga ‘Žetva u polju otrova’.

Obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja završit će utrkom Stazom ‘deva’ koja će se održati u subotu 9. prosinca s početkom u 11 sati.Program_obilježavanja_Dana_dubrovačkih_branitelja_2017-_ZA_TISAK

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist