Aktualno

PROGLAŠENA ELEMENTARNA NEPOGODA U PLOČAMA Ostvarite preduvjete za obeštećenje

ploce Poplava elementarna nepogoda

Uslijed obilnih kiša koje su sredinom svibnja pogodile šire područje Grada Ploča i uzrokovale poplave i značajnu materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama te nastavno na prijedlog Gradonačelnika, a sukladno preporuci Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, s 6. lipnja župan dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode.

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, Grad Ploče poziva sve oštećenike na prijavu štete gradskom povjerenstvu u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam dana od donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode, odnosno do 14. lipnja 2023.

Obrazac (PN Obrazac) na kojem se prijavljuje šteta od prirodne nepogode propisan je Pravilnikom o registru šteta od prirodnih nepogoda i može se preuzeti na službenim stranicama Grada Ploča, na ovoj poveznici. Ispunjeni obrazac potrebno je poslati na mail adresu: goran.izotic@ploce.hr

Obrazac će biti dostupan i u fizičkom obliku u predvorju Gradskog poglavarstva na adresi Trg kralja Tomislava 23, 20340 Ploče. Ispunjeni obrazac potrebno je dostaviti u prostorije Gradskog poglavarstva, 2. kat, lijevo, u sobu broj 2.

Dodatne informacije moguće je dobiti na broj telefona: 020 676 303.

– Grad Ploče cijelo je vrijeme aktivno bio uključen u procjene i u saniranje štete od poplava nastalih sredinom svibnja. Ono što se tada činilo najizvjesnijim, danas je dobilo službenu potvrdu i proglašena je elementarna nepogoda. Pozivam sve čiji su nasadi pretrpjeli štetu da ispune obrazac i tako ostvare preduvjete za određeno obeštećenje – poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist