Aktualno

PRODAJA IDE, HRANA SE NE BACA U pulskoj pekarnici dva ‘kruha od jučer’ nude za 7 kuna

PRODAJA IDE, HRANA SE NE BACA U pulskoj pekarnici dva 'kruha od jučer' nude za 7 kuna

Jedna pulska pekarnica dosjetila se odlične ideje kako bi se smanjilo bacanje hrane, ali i pomoglo osobama slabijeg imovinskog stanja. Kako donosi Glas Istre, u njoj se može kupiti kruh star jedan dan (preciznije, pečen dan prije), ali i ostali proizvode od jučer, po popularnoj cijeni – sedam kuna. Dva jučerašnja kruha platit ćete u ovoj pekari upravo taj iznos, a i s drugim je proizvodima identična situacija.

-Moj pokojni muž došao je do te ideje, a ja sam je zadržala u praksi, ima tome dugi niz godina – rekla je za Glas Istre vlasnica pekare koja smatra da bi i druge pekare kao ideju, mogle preuzeti ovu praksu. U ova teška vremena ti se proizvodi prodaju u velikoj količini.
-Kruh – ruža kod nas inače košta devet kuna, a pakovana dva takva kruha, sutradan, bit će sedam. Sve što nam ostane, pakirano po dva, bez obzira na cijenu u redovnoj prodaji, prodajemo po sedam kuna i tako nam je lakše. Rijetko nam ostaje tih proizvoda, uglavnom se sve proda. Ono što eventualno ostane ide u otpis. Ima ljudi, a najčešće su to žene, koje uzmu po četiri, pet paketa. Kažu mi da ih zamrznu i vade, po potrebi, tostiraju ili stave u pećnicu i da im bude kao svježi. Starije žene su i inače domišljate – rekla je dalje vlasnica ove pekarnice te ističe kako im cijena za kruh od jučer može pokriti barem brašno, ali sve je bolje, zaključila je, nego baciti.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist